Στις 11 Φεβρουαρίου, θα εορταστεί και στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ημέρα για το 112, τον πανευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων. Το 112, που σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συνδέει μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων τους πολίτες που κινδυνεύουν από τραυματισμό, πυρκαγιά ή εγκληματική ενέργεια με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία). Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην καρδιακή ανακοπή, την σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης του 112 πανευρωπαϊκά.

Με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμβολή της 112 Foundation, διοργανώνεται στο Ηράκλειο εκπαιδευτική ημερίδα με επίκεντρο τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ).

Η ημερίδα οργανώνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη των γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου από το ΕΚΑΒ Κρήτης (διευθυντής Δημήτρης Βουρβαχάκης) στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

– Εναρξη, ώρα 10:00. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2012 (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 377213, κα Ματθαιάκη Ευφροσύνη – Ωρες επικοινωνίας: 10:00 – 15:00 Ε-mail: [email protected]).
Περισσότερες πληροφορίες στο www.112.gr.

Στην ημερίδα περιλαμβάνονται θεωρητικές εισηγήσεις, επίδειξη χρήσης αυτόματου απινιδωτή και πρακτική εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ.

Επίσης ανάλογη ημερίδα γίνεται και στην Αθήνα, με τίτλο «Με το Χέρι στην Καρδιά» και οργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (καθ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ) υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αμφιθέατρο Δρακόπουλος, Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.

– Εναρξη, ώρα 9:30. Εγγραφές μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής στον ιστότοπο του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» http://crisis.med.uoa.gr/ το αργότερο μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2012 (Πληροφορίες: Γραμματεία ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», Επισκόπου Μαρία, Θεμελή Ελενα, Χαντζή Δώρα τηλ.: 210-7461451, e-mail: [email protected])

Η συμμετοχή και στις δύο ημερίδες είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook