Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ η δέσμευση της διοίκησης του νοσοκομείου περί καταβολής μέρους των οφειλών του 2011 θα καταβληθεί μέχρι τις 10 του μήνα.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ συνεχίζει τον αγώνα που άρχισε ήδη από την Τετάρτη, καθώς θεωρούν τις λύσεις των διοικητών περί καταβολής μέρους των δεδουλευμένων τους ως τις 10 Φεβρουαρίου μη πειστικές, καθώς ανάλογες διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί χωρίς αντίκρισμα και στο παρελθόν, ενώ κατηγορούν τόσο το διοικητή της 7ης ΔΥΠΕ όσο και τον Διοικητή του νοσοκομείου για «απαξιωτικές και αλαζονικές δηλώσεις».

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό πρόκειται να αποφασίσουν αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ή εάν σταματήσουν, αύριο Δευτέρα, μετά από τη Γενική τους Συνέλευση.

Ταυτόχρονα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, έξω από τα γραφεία της 7ης ΔΥΠΕ.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ξεκινούν επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων, οι οποίοι πήραν την απόφαση για νέες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας γενικής τους συνέλευσης διαμαρτυρόμενοι για τις διαδοχικές περικοπές των μισθών τους αλλά και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από το 2011.

Επίσης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων διεκδικούν μεταξύ άλλων άμεση ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και αυξήσεις στους μισθούς, καθώς όπως λένε με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θα πραγματοποιούν καθημερινά γενικές συνέλευσης προκειμένου να εκτιμούν το πως διαμορφώνεται η κατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook