Αν ισχύει αυτό που λένε οι σοφοί του ποδοσφαίρου ότι «η επίθεση κόβει τα εισιτήρια και η άμυνα παίρνει τα πρωταθλήματα» τότε ο Πλατανιάς μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ή τουλάχιστον έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο σχετικά με τη κατάκτηση του τρελού ονείρου της ανόδου στην FL. Βλέπετε, μπορεί ο Πλατανιάς να διαθέτει πολλά όπλα στη μάχη για τον τίτλο, αλλά αυτό που τον έχει φέρει μια ανάσα από τη κορυφή δεν είναι άλλο από την άμυνά του. Η οποία είναι η δεύτερη καλύτερη σε όλη την Ελλάδα!

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν έχουν κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεται για την άμυνα τους η οποία βάσει αριθμών είναι η δεύτερη κορυφαία στη χώρα σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Ο Πλατανιάς σε 21 αγωνιστικές, έχει δεχθεί μόλις 9 γκολ! Μέσο όρο 0,4 ανά ματς, ή αν προτιμάτε, δέχεται δυο γκολ σε κάθε πεντάδα αγώνων. Η μόνη ομάδα από τις 67 επαγγελματικές ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει δεχθεί λιγότερα γκολ από τον Πλατανιά, είναι ο Πας Γιάννενα. Ο πρωτοπόρος της FL έχει δεχτεί 8 τέρματα σε 23 ματς και βρίσκεται στη πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με τον Ολυμπιακό να είναι τρίτος με 11 γκολ παθητικό, θέση στην οποία ισοβαθμεί με τη Καλλονή από το Βόρειο όμιλο, με τον δεύτερο της Super League Παναθηναϊκό  να βρίσκεται στη 11η θέση με 17 γκολ.

Στις επιμέρους στατιστικές μάλιστα ο Πλατανιάς είναι ακόμα πιο ψηλά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν μόλις 3 γκολ παθητικό στα εντός έδρας ματς και μοιράζονται τη πρώτη θέση μαζί με τον Πας, ενώ έχει να δεχθεί γκολ στο Μάλεμε έξι ματς και 606 λεπτά! Τελευταίος το έκανε ο Λυκούδης τον μακρινό Οκτώβρη (στο 24’ της αναμέτρησης με τον Κεραυνό).

Αν τώρα είστε από αυτούς που αμφισβητούν το ποδοσφαιρικό αξίωμα του προλόγου, τότε ο Πλατανιάς είναι ένα ακόμα παράδειγμα απόδειξης.

Τη 5η αγωνιστική ο Πλατανιάς βρισκόταν στη τελευταία θέση του ομίλου πίσω ακόμα και από τον Κεραυνό Κερατέας, τον Πανηλειακό,  τη Χερσόνησο και όλους. Τότε είχε  προλάβει να δεχθεί 6 γκολ. Έκτοτε και ενώ έχει μεσολαβήσει ένας ολόκληρος γύρος (15 αγώνες) ο Λιούρδης είδε μόλις τρεις  επιθετικούς  να τον νικάνε. Βέβαια όλο αυτό συμπίπτει (επακριβώς) και με τη άφιξη του Καβακά στο Μάλεμε, ο οποίος μπορεί να εκθειάστηκε περισσότερο  για τους αυτοματισμούς και τις επιθετικές αρετές της ομάδας του, αλλά το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να φτιάξει μια άμυνα μπετό!

Με αυτά λοιπόν ο Πλατανιάς κατάφερε να σκαρφαλώσει 15 θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και από τη τελευταία θέση να βρίσκεται πλέον στη 2η, πίσω μόνο από τη Κόρινθο που και τότε βρισκόταν στη κορυφή.

Οι καλύτερες άμυνες   γκολ(αγ.)

1.Πας Γιάννενα 8 (23)

2.Πλατανιάς  9 (21)

3.Ολυμπιακός  11 (23)

-.Καλλονή  11 (21)

5.Παναχαϊκή 14 (21)

-.Κόρινθος 14 (21)

-.Γιαννιτσά 14 (22)

8.Παναιτωλικός  15 (23)

-.ΟΦΗ   15 (23)

-.Βύζας  15 (21)

11.Παναθηναϊκός 17 (23)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook