Δυναμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα ξεκινούν από τις 13 έως 17 Φεβρουαρίου οι καθηγητές, σε ένα πενθήμερο διαμαρτυρίας για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων και πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Παράλληλα, προγραμματίζεται 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, «μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιοϋπαλληλικής ή γενικής απεργίας».

Σύμφωνα επίσης με το πρόγραμμα δράσης, οι καθηγητές του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και συζητήσεις για ενεργοποίησή τους. Επίσης θα σταλούν επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβουλίες εναντίον των οικονομικών μέτρων.

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί είναι η ανατροπή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, εναντίον του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την συνοδεύουν μέσα στα οποία βρίσκονται οι περικοπές των αποδοχών αλλά και η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook