Σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από σήμερα το πρόγραμμα διανομής πρωινού σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που στερούνται κολατσιού, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο δεν διαθέτει κυλικείο ο δήμος θα προχωρήσει τη διανομή πρωινού σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη ή γειτονικό φούρνο.

Ο δήμος κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες τον αριθμό των μαθητών,  στα σχολεία της δικής του γεωγραφικής ενότητας, που στερούνται πρωινού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 1,9 % των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στερείται πρωινού φαγητού, ήτοι 600 περίπου μαθητές σε σύνολο 33.500.

Ειδικότερα: Το 2,80% των μαθητών του δημοτικού στερούνται κολατσιού, το 2,16% των μαθητών του γυμνασίου, το 1,42% των μαθητών της τεχνικής εκπαίδευσης και το 0,75% των μαθητών του λυκείου.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook