Τελευταία ενημέρωση 13:27

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και στο Κρητικό πέλαγος απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των σκαφών από και προς την Κρήτη.

Στο μεταξύ τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη, αλλά και συνεργεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, καθώς από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν από το πρωί σπάνε όχι μόνο κλαδιά, αλλά και ολόκληρα δένδρα.

Το μεσημέρι παρ’ολίγο να υπάρξουν θύματα στην λεωφόρο Σούδας των Χανίων, όταν έσπασε ένα μεγάλο τμήμα ενός ευκαλύπτου, το οποίο έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο και μάλιστα πάνω στο παρμπρίζ στο σημείο όπου καθόταν ο οδηγός του.

Ευτυχώς το παρμπρίζ άντεξε και ο νεαρός οδηγός που δεν τραυματίστηκε αντέδρασε ψύχραιμα και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο χωρίς να χάσει τον έλεγχό του. Όμως οι ζημιές που υπέστει και στον κινητήρα είναι σημαντικές.

Σε κοντινή απόσταση ένα άλλο μεγάλο δένδρο κόπηκε στην κυριολεξία απο την ρίζα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε μεγάλη πινακίδα και να παρασύρει και καλώδια.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσαν αυτοκίνητα ή πεζοί.

Νωρίτερα ένας ολόκληρος ευκάλυπτος έσπασε σε δρόμο στην περιοχή Λιβάδεια κοντά στην λεωφόρο Σούδας στα Χανιά.

Ο ευκάλυπτος έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ τα οποία, ευτυχώς ήταν χοντρά και δεν έσπασαν, αλλά προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Επίσης βλάβη προκλήθηκε και σε εναέρια καλώδια του ΟΤΕ.

Όμως κλαδιά ευκαλύπτων έσπασαν και σε άλλα σημεία της λεωφόρου Σούδας καθώς επίσης και από δένδρα σε άλλες περιοχές των Χανίων, όπως στην πλατεία Δικαστηρίων, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει ακόμη και στην εθνική οδό όπου είχαν πέσει σπασμένα δένδρα.

Επίσης η Πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη σε λίγες περιπτώσεις για να σβήσει φωτιές που είχαν ανάψει κάποιοι για να κάψουν κλαδιά χωρίς να σκεφτούν καν ότι με τους ισχυρούς ανέμους υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.

Προβλήματα υπήρξαν και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όταν αεροσκάφος της Aegean δεν κατόρθωσε να προσγειωθεί λόγω των θυελλωδών ανέμων και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας οι ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη αναμένεται να εξασθενίσουν από το απόγευμα.

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook