Τουλάχιστον τρεις νεκροί, έξι τραυματίες και ενδεχομένως 100 παγιδευμένοι είναι ο απολογισμός από την κατάρρευση σήμερα ενός τριώροφου εργοστασίου στη Λαχόρη του Πακιστάν ύστερα από έκρηξη φυσικού αερίου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

Ο Καραμάτ Άλι, εκπρόσωπος της κυβερνητικής υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων Rescue 1122, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα δεκάχρονο αγόρι και 13 ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του κτιρίου.

Ο ίδιος είπε ότι 17 γυναίκες και 45 άνδρες βρίσκονταν στο εργοστάσιο παρασκευής κτηνιατρικών φαρμάκων την ώρα που κατέρρευσε. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

«Το εργοστάσιο κατέρρευσε ολοκληρωτικά και το ίδιο συνέβη με τα δύο σπίτια που βρίσκονταν δίπλα του», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς αξιωματούχος της υπηρεσίας από τον τόπο του δυστυχήματος και πρόσθεσε ότι οι αρχές δυσκολεύονται να μεταφέρουν βαριά σωστικά μηχανήματα στην περιοχή εξαιτίας των στενών της δρόμων. Οι διασώστες και οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να απομακρύνουν με τα χέρια τους τα ερείπια.

Το δυστύχημα αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα βιομηχανικής ασφαλείας στο Πακιστάν.

Υπάρχουν καταγγελίες για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Ένας ανώτατος αξιωματούχος της πόλης δήλωσε ότι το εργοστάσιο δεν θα έπρεπε να λειτουργεί.

«Το εργοστάσιο θα έπρεπε να έχει σφραγιστεί. Θα διενεργήσουμε έρευνες για το λόγο που λειτουργούσε ακόμη», είπε ο αξιωματούχος της πόλης Άχαντ Τσίμα στους δημοσιογράφους.

Δεν έχει διευκρινιστεί γιατί είχε δοθεί εντολή να σφραγιστεί.
 
Η κυβέρνηση του Πακιστάν χαρακτηρίζεται συχνά από τους αντιπάλους της υπερβολικά διεφθαρμένη και ανίκανη να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα – από τις προβληματικές βιομηχανίες μέχρι τις επιθέσεις αυτοκτονίας των
ταλιμπάν ανά τη χώρα.

«Το σπίτι μου βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο. Αισθάνθηκα ένα ισχυρό τράνταγμα και το σπίτι μου σείστηκε. Νόμιζα ότι ήταν βόμβα», είπε ο Αουαϊς Ραζά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook