Παρά την εκστρατεία ενημέρωσης των ηλικιωμένων από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας για την δράση απατεώνων που παρουσιάζονται ως «φίλοι» των παιδιών  τους, εκείνοι καταφέρνουν πάντα να ξεγελάσουν κάποιο γεροντάκι!

Τελευταίο θύμα τους ήταν μια ηλικιωμένη που, επιστρέφοντας στο σπίτι της στο Αγρίνιο, βρήκε να την περιμένει στις σκάλες ένας καλοντυμένος και ευγενικός άγνωστος που ισχυρίστηκε πως ήταν γνωστός της κόρης της. Το «παραμύθι» δεν διέφερε από τις άλλες φορές… Τάχα η κόρη της χρωστάει 400 ευρώ στην εφορία, κινδυνεύει να πάει φυλακή και τον έστειλε σε εκείνη για να του δώσει τα χρήματα να της πάει!

Η γριούλα ανησύχησε και έκανε να τηλεφωνήσει στην κόρη της, αλλά ο απατεώνας της έδωσε το… κινητό του όπου άκουσε μια γυναικεία φωνή να την προτρέπει να δώσει τα χρήματα και δεν φαντάστηκε πως δεν ήταν το παιδί της! Έτσι, έδωσε 400 ευρώ στον απατεώνα, που «γλυκάθηκε» και της ζήτησε περισσότερα, «μήπως χρειαστούν»!

 Όταν η ηλικιωμένη απάντησε πως δεν είχε άλλα, ο αδίστακτος δράστης επέμεινε να την… συνοδεύσει στην τράπεζα. Όμως, για καλή της τύχη η γριούλα δεν είχε το βιβλιάριο καταθέσεων κι έτσι ο απατεώνας αναγκάστηκε να αρκεστεί στα «λίγα»!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook