Ένα  τυχαίος έλεγχος που έκαναν  άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς σε ένα αυτοκίνητο, έβαλε πρόωρο και άδοξο τέλος στις επιδιώξεις των επιβατών του οι οποίοι ετοιμάζονταν να φυγαδεύσουν στο εξωτερικό δυο εικόνες αγίων ανεκτίμητης αξίας!

Οι  αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο στη Γουμένισσα του Κιλκίς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 50χρονος Έλληνας και ένας 62χρονος Σκοπιανός. Κατά την έρευνα που έκαναν μέσα στο όχημα, ανακάλυψαν δύο εικόνες αγίων διαστάσεων 16Χ11 εκατοστά και συνέλαβαν τους δυο επιβάτες. Ο ειδικός πραγματογνώμονας του υπουργείου Πολιτισμού που κλήθηκε να εξετάσει τις δυο εικόνες, διαπίστωσε ότι ήταν κυριλλικής τεχνοτροπίας και χρονολογούνται νωρίτερα από το έτος 1800!

Έτσι  κατασχέθηκαν και οι επίδοξοι πωλητές τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ η Ασφάλεια Κιλκίς ερευνά πώς βρέθηκαν στα χέρια τους και σε ποιον επρόκειτο να τις πουλήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook