Πλούσιες θα είναι και φέτος οι Καρναβαλικές και Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Φαιστού που διοργανώνονται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Στηριζόμενος στην αρχή της συνεργασίας και των κοινών δράσεων, ο Δήμος και φέτος υποστηρίζει τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις ημέρες των Αποκριών. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αμέριστη συμμετοχή και συμπαράσταση συλλόγων και φορέων, καθώς και με την εθελοντική ενεργοποίηση πολιτών, χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος.

Η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων όπως κάθε χρόνο άλλωστε, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις 26 Φεβρουαρίου με τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση Αρμάτων στο Τυμπάκι, αλλά και τη Νυχτερινή Μεγάλη παρέλαση της Πόμπιας την ίδια ημέρα, που διοργανώνονται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των περιοχών.

Ο πήχης για φέτος έχει τεθεί πάρα πολύ ψηλά, με δεδομένο πως το Καρναβάλι Τυμπακίου αποτελεί το μεγαλύτερο καρναβάλι με άρματα στο νομό, ενώ το Καρναβάλι Πόμπιας το μεγαλύτερο νυχτερινό καρναβάλι. Το καρναβάλι στο Τυμπάκι αρχίζει στις 2.00 το μεσημέρι, ενώ στην Πόμπια στις 5.00 το απόγευμα, με τους φορείς να υπόσχονται μία ολόκληρη ημέρα γεμάτη χαρά και διασκέδαση.

Πλούσιες θα είναι παράλληλα οι εκδηλώσεις και στις Μοίρες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοιρών, την προτελευταία Κυριακή της Αποκριάς πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 1ο Παιδικό Καρναβάλι Δήμου Φαιστού, στις 2.00 το μεσημέρι, για όλα τα παιδιά του Δήμου, που θα συνδυαστεί μ’ ένα μεγάλο πάρτυ στην πλατεία Δημαρχείου. Ταυτόχρονα, στις 19 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί και Κυνήγι Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους.

Αποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και τη συνεργασία του Δήμου. Την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου παράλληλα, πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση για τα Κούλουμα στο γήπεδο του Ζαρού. Εκδηλώσεις για τα Κούλουμα πρόκειται να πραγματοποιηθούν παράλληλα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, συνάντηση πραγματοποίησαν η Δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φασομυτάκης, την προηγούμενη εβδομάδα με προέδρους Πολιτιστικών Συλλόγων, προκειμένου να καθοριστεί το πλήρες πλάνο, αλλά και να υπάρξει η κατάλληλη οργάνωση και διευθέτηση όλων των λεπτομερειών.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων πρόκειται να ανακοινωθεί αναλυτικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook