Nαυάγησαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της imerisia.gr, οι συνομιλίες του ομίλου της Vodafone και των μετόχων της Wind Ελλάς όσον αφορά τη συγχώνευση των δύο ελληνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Με ανακοίνωσή τους ο Όμιλος Vodafone και η Largo Limited, αποκλειστικός μέτοχος της Wind Ελλάς, επιβεβαιώνουν ότι συμφώνησαν να τερματίσουν τις συζητήσεις τους σχετικά με μία πιθανή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των Vodafone Ελλάδας και Wind Ελλάς.

Αργά χθες το βράδυ, δημοσίευμα των Financial Times υποστήριζε ότι η Vodafone είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την προσπάθεια για τη συγχώνευση της ελληνικής θυγατρικής της με τη Wind Ελλάς.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλέσθηκε πηγή με γνώση των συνομιλιών και ανέφερε ότι η αιτία που δεν προχωρά το θέμα της συγχώνευσης είναι το γεγονός πως οι ενδείξεις που υπήρξαν με την έλευση του 2012 είναι πως είναι εξαιρετικά λίγες οι πιθανότητες η ΕΕ να δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η συμφωνία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η συγχώνευση θα οδηγούσε σε μία ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας που θα είχε ουσιαστικά μόλις δύο «παίκτες». H EE δείχνει να επιθυμεί οι μεγάλες αγορές να έχουν τουλάχιστον 4 παρόχους κινητής και οι μικρότερες αγορές –όπως η Ελλάδα- τουλάχιστον 3 εταιρείες.

Το πρακτορείο Dow Jones αλλά και η FT επισημαίνουν πως οι δύο πλευρές αναμένεται να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους εξεύρεσης συνεργιών. Συγκεκριμένα, το σενάριο που επανέρχεται στο προσκήνιο είναι αυτό της κοινής χρήσης των δικτυακών υποδομών των δύο εταιρειών. Δηλαδή, Vodafone και Wind Ελλάς θα «συγχωνεύσουν» τα δίκτυα τους, μοντέλο το οποίο έχει αρχίσει να κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνιση του στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook