Στην διάπλάτυνση και επίστρωση του δρόμου Απομαρμάς-Ράφτης προχώρησε ο Δήμος Γόρτυνας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Γέργερης, του Πανασού της Νυβρίτου αλλά και όλων των χωριών της «Πάνω Ρίζας», που μετακινούνται προς το Ηράκλειο, μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του δρόμου στον Πανασό.

Ως γνωστό εξαιτίας της κατολίσθησης μεταξύ Πανασού και Αγίας Βαρβάρας, στο ύψος όπου κατασκευάζεται η σήραγγα, η κυκλοφορία προς το Ηράκλειο έχει διακοπεί, με συνέπεια οι οδηγοί να έπρεπε μέχρι πρότινος να κινηθούν στον προορισμό τους είτε μέσω του δρόμου Ζαρός-Μοίρες, είτε μέσω του δρόμου Μετόχια-Άγιοι Δέκα.

Μετά όμως τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο δρόμο Απομαρμάς-Ράφτης, ο εν λόγο δρόμος έγινε βατός για την κυκλοφορία όλων των ΙΧ οχημάτων κι έτσι η χιλιομετρική απόσταση που καλούνται να καλύψουν οι διερχόμενοι οδηγοί, μειώθηκε αισθητά.

Ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας Αντώνης Πρινιανάκης θέλησε να ευχαριστήσει εκ μέρους του Δήμου την ανάδοχο εταιρεία του δρόμου Αγία Βαρβάρα-Καστέλι για την δωρεάν προμήθεια των χωματουργικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα τόνισε πως η δημοτική αρχή θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες όχι μόνο της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα, αλλά και των υπόλοιπων οικισμών της ευρύτερης περιοχής.

«Προχωρήσαμε στην διαπλάτυνση του δρόμου και στην επίστρωσή του με χωματουργικά υλικά, προκειμένου να τον βελτιώσουμε και να γίνει προσπελάσιμος για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Πλέον οι οδηγοί θα πηγαίνουν στον προορισμό τους από μια πολύ πιο σύντομη διαδρομή, μέχρι να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία το κομμάτι του δρόμου που κατέρρευσε, λίγο μετά τον Πανασό.

Πρέπει να ευχαριστήσω την εταιρεία ΑΒΑΞ τόσο για τα υλικά που μας έδωσε δωρεάν για τον σκοπό αυτό, όσο και για την συνολική συνεργασία που είχαμε κατά την διάρκεια των εργασιών. Αν λόγω της κακοκαιρίας παρατηρηθούν νέα προβλήματα, εμείς σαν Δήμος Γόρτυνας είμαστε σε ετοιμότητα για να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πρινιανάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook