Την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με μοναδικό θέμα συζήτησης την λήψη μέτρων για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας στο νησί, ζητούν με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά στην επιστολή τους προς τον κ.Αρναουτάκη αναφέρουν τα εξής:

\” Η Οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα έχει οδηγήσει την κοινωνία και ιδιαίτερα τα κατώτερα και μεσαία εισοδηματικά στρώματα στα όρια της αντοχής τους.

Οι επιπτώσεις όμως στον πρωτογενή τομέα στο νησί μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Το γεωργικό, κτηνοτροφικό, μελισσοκομικό, αλιευτικό κλπ. εισόδημα έχει κυριολεκτικά μηδενιστεί, την ώρα μάλιστα που όλοι δέχονται ότι το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την ποσοτική και ποιοτική πρωτογενή παραγωγή.

Οι περήφανοι άνθρωποι της υπαίθρου της Κρήτης υπομένουν στωικά την τραγωδία που βιώνουν οι οικογένειες τους, χωρίς να ελπίζουν δυστυχώς για κάτι καλύτερο, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Οφείλουμε να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα. Να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου που ήδη έχει αρχίσει. Τουλάχιστον να αναπτερωθεί η ελπίδα και να εκλείψει η αίσθηση της εγκατάλειψης.

Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με τη συμμετοχή και των Βουλευτών, το οποίο θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα συζήτησης το παραπάνω πρόβλημα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook