Κάθειρξη 17 ετών επέβαλε το κακουργιοδικείο Νεάπολης Λασιθίου στον 26χρονο από τα Ανώγεια, ο οποίος καταδικάστηκε για κακουργηματική διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών η οποία επέφερε τον θάνατο 29χρονου διανομέα.

Παρά την πρωτοφανή αυστηρότητα της ποινής, ανάλογη της οποίας πρώτη φορά επιβάλλεται στα δικαστικά χρονικά για τροχαίο δυστύχημα, το δικαστήριο επέτρεψε στον νεαρό κατηγορούμενο να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, τους επόμενους μήνες στο Εφετείο Ηρακλείου.

Επίσης το δικαστήριο καταδίκασε και τον πατέρα του 26χρονου σε φυλάκιση 2 ετών για ψευδορκία.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος κατηγορείτο για την τραγική υπόθεση του 29χρονου διανομέα φαγητού, Νίκου Πετράκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έπεσε πάνω του αγροτικό όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ανωγειανός.

Ο τελευταίος που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα για να αποφύγει τροχονομικό έλεγχο, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, έπεσε πάνω στον άτυχο δικυκλιστή και εν συνεχεία εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο 29χρονος να εγκαταλειφθεί αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Η παραπομπή του πατέρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμφανίστηκε ενώπιον των διωκτικών Αρχών ως ο άνθρωπος που οδηγούσε το όχημα τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος.

Η προσπάθεια του αυτή δεν έπεισε καθώς θεωρήθηκε ότι ο πατέρας επιχείρησε να αναλάβει την ευθύνη του δυστυχήματος προκειμένου να προστατεύσει το μοναχοπαίδι του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook