Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 ξενικούν σε λίγους μήνες στο Λονδίνο και η βρετανική πρωτεύουσα ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Αγώνες θα έχουν και παράπλευρες απώλειες, με το Internet να είναι μία από αυτές.

Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στη χρήση του Internet κατά τις ημέρες των Αγώνων, λόγω της μεγάλης κίνησης που θα φέρουν. Οι αρχές κάνουν λόγο για πιθανή επιβράδυνση στις συνδέσεις, ακόμα και διακοπές σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις. Για να προλάβουν τα χειρότερα, οι αρχές και οι ISPs εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν ανώτατο πλαφόν στα διακινούμενα δεδομένα κάθε σύνδεσης. Κάτι τέτοιο, βέβαια, είναι πολύ άδικο για τους Βρετανούς που δεν ενδιαφέρονται για τους Αγώνες, αλλά προφανώς δε μπορεί να γίνει διάκριση ανάμεσα σε fans των Αγώνων και μη.

Θα περίμενε κανείς ότι μια προηγμένη χώρα του Δυτικού Κόσμου θα είχε την υποδομή να αντέξει την κίνηση που θα δημιουργήσει το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, φαίνεται όμως ότι κανείς δε μπορεί να προβλέψει τον όγκο του video streaming και γενικά των multimedia που θα δημιουργηθούν εκείνες τις μέρες.

(e-pcmag)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook