Εδώ και αρκετά χρόνια, πολλοί χρήστες του Facebook παραπονιούνται ότι διαγράφουν φωτογραφίες από τους λογαριασμούς τους, αλλά αυτές παραμένουν ορατές. Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το πρόβλημα αυτό αναμένεται να λυθεί σύντομα.

Ακόμα κι αν κάποιος διαγράψει μια φωτογραφία από το account του, υπάρχει περίπτωση να παραμείνει προσβάσιμη αν κάποιος χρησιμοποιήσει το direct link. Με άλλα λόγια, η φωτογραφία δε φαίνεται στα άλμπουμ, εμφανίζεται όμως κανονικά αν κάποιος βάλει στον browser το URL που της αποδόθηκε όταν την ανέβασε ο χρήστης.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όλες οι φωτογραφίες του Facebook θα μεταφερθούν σε ένα νέο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο θα εξαλείψει αυτό το φαινόμενο της \”φωτογραφίας-φάντασμα\”. Το Facebook κάνει λόγο για οριστική απομάκρυνση από τους servers σε περίπτωση διαγραφής. Δεν είναι λίγοι, πάντως, αυτοί που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό αυτές τις διαβεβαιώσεις, καθώς υπάρχει η εντύπωση ότι δε σβήνεται καμία φωτογραφία κι απλά μεταφέρεται σε έναν αποθηκευτικό χώρο.

(e-pcmag)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook