Τουλάχιστον τρεις πρόσφυγες από την πόλη Τουάργκα σκοτώθηκαν χθες σε ταραχές που σημειώθηκαν κοντά στον καταυλισμό τους, στα προάστια της Τρίπολης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες έφυγαν από τον καταυλισμό, στην περιοχή Τζανζούρ, στα δυτικά της Τρίπολης, με σκοπό να κατεβούν στο κέντρο της πρωτεύουσας και να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία. Στην πορεία όμως δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους και τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, υποστηρίζοντας ότι το επεισόδιο οφείλεται σε «μια βεντέτα μεταξύ οικογενειών της Τουάργκα».

Οι κάτοικοι της Τουάργκα κατηγορούν τους πρώην αντάρτες από τη γειτονική πόλη Μιζουράτα ότι τους εκδίωξαν από την περιοχή τους μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Εκατοντάδες από αυτούς ζουν εδώ και μήνες σε καταυλισμούς στην Τρίπολη και τα προάστιά της.

Από την πλευρά τους, οι πρώην αντάρτες υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι της Τουάργκα διαδραμάτισαν ρόλο-κλειδί την πολιορκία της Μισράτα από τα στρατεύματα του Καντάφι και ότι βίαζαν γυναίκες κατά την περίοδο των ταραχών.

Η Τουάργκα, πόλη 40.000 κατοίκων, βρίσκεται ανάμεσα στη Μιζουράτα και τη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook