Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς κι άλλα τόσα έχουν γραφτεί για τις ερωτικές περιπτύξεις του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, John F Kennedy.

Οι σοκαριστικές όμως είναι οι αποκαλύψεις που κάνει στην αυτοβιογραφία της, μία πρώην βοηθός του στον Λευκό Οίκο.

H Mimi Alford, τότε ήταν μόλις 18 ετών και τώρα –έπειτα από πέντε δεκαετίες- μιλά για πρώτη φορά, για την παράνομη ερωτική σχέση που είχε με τον πρόεδρο, επί 18 ολόκληρους μήνες!

Υποστηρίζει ότι ο Kennedy, την αποπλάνησε στο κρεβάτι της Jackie, της έδωσε ναρκωτικό που φτιάχνει ερωτική διάθεση, την προκάλεσε να κάνει στοματικό σεξ σε φίλο του, δεν την φίλησε ποτέ, ενώ όταν ήταν παρούσα η σύζυγός του την αγνοούσε.

Όλα άρχισαν όταν η νεαρή τότε Mimi προσελήφθη ως βοηθός στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, σε ηλικία18 ετών. Η σχέση της με τον πρόεδρο άρχισε το καλοκαίρι του 1962.


Η Alford -69 ετών σήμερα- ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της πρότεινε να την ξεναγήσει ο ίδιος στο Λευκό Οίκο. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, την έφερε στο δωμάτιο της Jackie και την έγδυσε, χωρίς να μιλήσει. Κι όλα αυτά σύμφωνα με τα απομνημονεύματα της ίδιας, τα οποία κυκλοφορούν την ερχόμενη Τετάρτη στις ΗΠΑ.


http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120206/low/newego_LARGE_t_1101_54027823.JPGΗ πρώτη επαφή με τον Κένεντι

Εκεί έχει την πρώτη της επαφή με τον Τζον Κένεντι, διηγείται η ίδια στο βιβλίο της με τίτλο: "Once upon a secret: my affair with President John F. Kennedy and its aftermath" (Ήταν κάποτε ένα μυστικό: η σχέση μου με τον πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι και οι συνέπειές της), το οποίο κυκλοφορεί από τον οίκο Random House και αποσπάσματά του δημοσιεύει η εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ.

"Το να με επιθυμεί ο πιο διάσημος και ο πιο ισχυρός άνδρας του κόσμου μεγέθυνε τα αισθήματά μου και δεν ετίθετο θέμα να αντισταθώ", εξηγεί η 69χρονη σήμερα συνταξιούχος, η οποία έγραψε αυτό το βιβλίο "για να απελευθερωθεί" από το μυστικό της, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο.

Περίμενε να την πάρει τηλέφωνο για να τον συναντήσει, όταν "έλειπε η Τζάκι Κένεντι". Μερικές φορές τον συναντούσε κατά τη διάρκεια ταξιδιών του. Καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης τους τον φώναζε "Κύριε πρόεδρε". "Δεν είχαμε ποτέ αγκαλιαστεί", γράφει η Άλφορντ, αναφερόμενη στην "απόσταση" που υπήρχε πάντα μεταξύ τους.

Ωστόσο ο δεσμός τους ήταν "ποικίλος και ευχάριστος". "Μερικές φορές έδινε την εντύπωση ότι είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Άλλες φορές ότι δεν είχε καιρό για χάσιμο".

Συνέχισαν και μετά την επιστροφή στο πανεπιστήμιο
Η νεαρή εκπαιδευόμενη επέστρεψε στο πανεπιστήμιο το φθινόπωρο, όμως ο πρόεδρος συνέχισε να της τηλεφωνεί με το ψευδώνυμο "Μάικλ Κάρτερ". Έστελνε αυτοκίνητα για να την πάρουν ώστε να τον επισκεφθεί στον Λευκό Οίκο.

Σε μία από τις σπάνιες πολιτικές εκμυστηρεύσεις του, εν μέσω της πυραυλικής κρίσης στην Κούβα, ο Κένεντι της είχε εμπιστευτεί ότι θα προτιμούσε τα παιδιά του "να είναι 'κόκκινα' παρά νεκρά".

Η Μίμι τον είδε τελευταία φορά στις 15 Νοεμβρίου του 1963, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του στο Ντάλας. Εκείνη ήταν έτοιμη τότε να παντρευτεί και του το υπενθύμισε."Το ξέρω", της απάντησε, "όμως εγώ θα εξακολουθήσω να σου τηλεφωνώ".