Στις τζαμαρίες των τραπεζών και του δικαστικού μεγάρου ξέσπασαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που εισχώρησαν στην πορεία των εργαζομένων στο Ηράκλειο. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μικροεντάσεις που ευτυχώς δεν επεκτάθηκαν.

Εν τω μεταξύ, με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων και με χαρακτηριστικά το πάθος και τον παλμό πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα σε όλες τις πόλεις της Κρήτης.

Οι σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο Ηράκλειο πλήθος εργαζομένων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΗ και του Νομ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Οι σημερινές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου και λίγο αργότερα ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.

Στα Χανιά, της πορείας στους κεντρικούς δρόμους, προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Με ανακοίνωση του το ΕΚΧ και το Νομ. τμήμα της ΑΔΕΔΥ επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως " η συμφωνία των πολίτικων αρχηγών με την τρόικα για τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης και οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην απελπισία."

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν φορείς και συλλογικότητες των Χανίων.

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε  στις 10 το πρωί από πλατεία των Νέων Καταστημάτων και το ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο, Ρεθύμνου, ενώ σε σχετική του ανακοίνωση το Νομ. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ" καλούσε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρόν.."

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε πόλεις του νομού Λασιθίου.