Γαζωμένοι από σφαίρες βρέθηκαν οι μουσικοί ενός συγκροτήματος και πολλοί θαμώνες ενός μπαρ στο Μεξικό σε ένα ακόμη επεισόδιο φρίκης του ακήρυχτου πολέμου που διεξάγεται ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών. Οι πέντε μουσικοί της μπάντας έπαιζαν σε ένα μπαρ της πόλης Τσιουάουα όταν εισέβαλαν στον χώρο άγνωστοι αρχίζοντας να πυροβολούν αδιακρίτως με αυτόματα όπλα.

Έπειτα από λίγα λεπτά, το σκηνικό θύμιζε κινηματογραφική ταινία: τα μουσικά όργανα ήταν γεμάτα τρύπες και αίμα, στη σκηνή κείτονταν πτώματα, όπως και ανάμεσα στα τραπεζάκια του «Φαρ Ουέστ», όπως λέγεται το κατάστημα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. Αφού γάζωσαν με τα όπλα τους ό,τι και όποιον βρήκαν μπροστά τους, εξαφανίστηκαν. Η Αστυνομία εκτιμά ότι στόχος τους ήταν τα μέλη του συγκροτήματος «Πέμπτη Μπάντα».

Το λάθος τους ήταν ότι είχαν συνθέσει ένα τραγούδι προς τιμήν της ένοπλης πτέρυγας του καρτέλ του Χουάρεζ, το οποίο εχθρεύεται το καρτέλ του Σιναλόα. Οι πέντε μουσικοί πλήρωσαν με τη ζωή τους το γεγονός ότι το τραγούδι τους είχε κάνει σχετική επιτυχία στην περιοχή, στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την ανελέητη σύγκρουση.

(Τα Νέα)