Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και την συμμετοχή των εκπροσώπων της υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα παγκρήτια σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης όπου εξετάστηκε η πορεία των έργων στο χώρο της δημόσιας υγείας που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης αύριο Τετάρτη πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχουν μπλοκάρει μέχρι σήμερα.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με τον Υπουργό θα συζητήσουμε για να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες ώστε να δημοπρατήσουμε τα έργα που έχει η ΥΠΕ Κρήτης στο νησί και αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία, ευρύτερα την δημόσια υγεία, για να μην υπάρξει ο κίνδυνος της απένταξης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι υπάρχει καθημερινή επαφή με την Διαχειριστική Αρχή για την πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με κύριο στόχο να μην υπάρχουν καθυστερήσεις που έχουν να κάνουν με την γραφειοκρατία.

Στην σημερινή σύσκεψη στην ΥΠΕ Κρήτης συμμετείχαν ο Διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Πανίκος Καρατσής, οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, και υπηρεσιακοί παράγοντες.