Ξόδευε χρήμα στη χώρα που της… λείπει ένα ζευγάρι Αλβανών, μοιράζοντας ευρώ στα νυχτερινά κέντρα του Βόλου, αλλά και τα βενζινάδικα, τα περίπτερα και τα παντοπωλεία! Όμως, τα χρήματά τους δεν θα έκαναν το παραμικρό καλό στην ελληνική οικονομία, αφού αποδείχθηκαν… «μαϊμού»!

Η πληροφορία ότι ο 38χρονος αλλοδαπός διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα, έφτασε στο Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή του. Ένας λιμενικός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος για την αγορά πλαστών χαρτονομισμάτων των 50 ονομαστικής αξίας 750 ευρώ και, μετά από τρία ραντεβού, συμφωνήθηκε η αγοραπωλησία αντί 120 ευρώ. Ο Αλβανός συνελήφθη με τα 15 πλαστά τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ, ένα αλβανικό LEKE των διακοσίων και ένα παλαιό ελληνικό των 500.000 δραχμών.

Ακολούθησε έρευνα στην καφετέρια της 35χρονης φίλης του στην πόλη του Βόλου, όπου κατασχέθηκαν άλλο ένα πλαστό χαρτονόμισμα, μία φυσιγγιοθήκη με οκτώ φυσίγγια, ένας φορητός υπολογιστής, μία ψηφιακή βιντεοκάμερα, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δύο κινητά. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραχάραξη, παραποίηση χαρτονομισμάτων, κατοχή παραποιημένων χαρτονομισμάτων με σκοπό την κυκλοφορία τους, αλλά και για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων κατ’ εξακολούθηση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook