Την παραπομπή του Ιταλού τέως πρωθυπουργού σε (άλλη μία) δίκη διέταξε η ιταλική Εισαγγελία, αυτή τη φορά για διαρροή απόρρητων πληροφοριών σε υπόθεση που σχετίζεται με τραπεζικό σκάνδαλο το 2005.

Η ημερομηνία της δίκης έχει οριστεί για τις 15 Μαρτίου, ενώ ο Καβαλιέρε αντιμετωπίζει ήδη ξεχωριστά κατηγορητήρια για διαφθορά, φορολογική απάτη και την υπόθεση Ρούμπι.

Ο συνήγορος του Μπερλουσκόνι Νικολό Γκεντίνι χαρακτήρισε «αναμενόμενη» την παραπομπη της Τρίτης, συμπληρώντας σκωπτικά πως «έχουμε χάσει πια το μέτρημα».

Η υπόθεση σχετίζεται με την συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με δυο επιχειρηματίες οι οποίοι, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, έλαβε χώρα στις 24 Δεκεμβρίου του 2005 στην βίλα του Άρκορε.

Ο Μπερλουσκόνι φέρεται να άκουσε μαγνητογραφημένο διάλογο του κεντροαριστερού πολιτικού, Πιέρο Φασίνο, με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, κατά τον οποίο ο Φασίνο τόνιζε ότι «αν πραγματοποιούνταν συγκεκριμένες ιδιοκτησιακές και μετοχικές αλλαγές, η κεντροαριστερά θα μπορούσε να αποκτήσει δική της, ουσιαστικά, τράπεζα».

Ο διάλογος κατέληξε στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού συντηρητικού τύπου, που ανήκει, σε μεγάλο βαθμό, στον όμιλο Μπερλουσκόνι. Ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «δεν άκουσε ποτέ την κασέτα στην οποία αναφέρονται οι δικαστικοί, διότι, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα το θυμόταν οπωσδήποτε».

Στην πράξη, αυτό που επιρρίπτεται στον Μπερλουσκόνι είναι πως χρησιμοποίησε τις εφημερίδες του γγια να πλήξει την κεντροαριστερά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook