Πυρετός στα οικονομικά επιτελεία των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπου λίγο πριν την κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει κατάληξη στα λιγότερο επώδυνα από τα μέτρα που έχει δώσει εναλλακτικά η Τρόικα στο προσχέδιό της.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του protothema.gr, οι συνεργάτες των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, με στόχο να βρεθούν περίπου 600 εκατ. ευρώ που εξακολουθούν να λείπουν από την καταιγίδα μέτρων που έρχεται και πάλι να πλήξει τους πολίτε,ς μελετούν ρυθμίσεις όπως:

-Την περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου ορίου από τις 5.000 ευρώ στις 3.000 ευρώ.

-Την πλήρη κατάργηση του αφορλογήτου ορίου.

- Σενάρια διαφόρων ποσοστών μείωσης, με αφετηρία το 15%, των επικουρικών συντάξεων με όριο τα 150, τα 200 και τα 300 ευρώ με παράλληλη ανάλογη περικοπήυ των κύριων συντάξεων.

-Σενάρια μεγάλης περικοπής των επικουρικών συντάξεων ήδη από τα 150 ευρώ, ώστε να μην επηρεαστούν οι κύριες.

-Σενάρια περικοπής μόνο των κύριων συντάξεων.

Όλα αυτά όταν, όπως έχει ήδη μεταδώσει το protothema.gr, είναι πλέον ειλημμένη η απόφαση τόσο για περικοπή της τάξης του 20% με 25% του κατώτερου μισθού, η επανεξέταση των περικοπών στον 13ο και στον 14ο μισθό τον Ιούνιο καθώς και η άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.