Η αγωνιστική περίοδος του τένις ξεκίνησε με πολλές πρωτιές για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, που \”σάρωσαν\” τα μετάλλια στο 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα για το 2012.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΟΑΧ:

Με πολλές πρωτιές ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για του μικρούς τενίστες και τις μικρές τενίστριες του Ο.Α.Χ. Το 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα για το 2012 διεξάχθηκε στον Ο.Α.Α. Ηρακλείου σε 2 Σαββατοκύριακα (λόγω καιρού) και οι αθλητές του Ο.Α.Χ. είχαν για μία ακόμα φορά τον πρώτο λόγο. Στις 5 κατηγορίες που έγιναν, αγόρια – κορίτσια 12, αγόρια – κορίτσια 14 και αγόρια 16 οι παίκτες και παίκτριες του Ο.Α.Χ. κατάκτησαν 3 πρώτες, 2 δεύτερες και 5 τρίτες θέσεις έχοντας συνολικά 10 αθλητές! στα ημιτελικά σε σύνολο 20 παικτών.

Στην κατηγορία των αγοριών 12 οι 2 πρώτες θέσεις ήταν Χανιώτικη υπόθεση καθώς Τσιβουράκης Αντώνης και Αλεξάκης Πέτρος αφού επικράτησαν σχετικά εύκολα σε όλους τους προηγούμενους γύρους αγωνίστηκαν στον τελικό με τον πρώτο να αποδίδει πολύ καλά στο 1ο σετ και τον δεύτερο να προσπαθεί περισσότερο στο 2ο. Τελικός νικητής ήταν ο Τσιβουράκης με σκορ 6/1 6/3. Σε αυτή την κατηγορία ξεχώρισε και η παρουσία του Γατούδη Νίκου που πήρε την 3η θέση αφού ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Τσιβουράκη με σκορ 7/5 6/0. Από 1 νίκη σημείωσαν ο Τζανάκης Κυριάκος που συμμετείχε πρώτη φορά στα 12άρια και ο Σπανουδάκης Παύλος ενώ ο στον 1ο γύρο ηττήθηκε ο Κωνστανταράκης Αντώνης, που επίσης συμμετείχε πρώτη φορά στα 12άρια.

Στα κορίτσια 12 την 1η θέση κατάκτησε πανάξια η Κοκκινάκη Ευαγγελία επικρατώντας στον τελικό της Γκόγκου (Ο.Α. Σούδας) με σκορ 7/5 6/3 δείχνοντας ψυχραιμία και σταθερότητα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις σε όλη την διάρκεια του τουρνουά επικρατώντας εύκολα σε όλους τους γύρους. Την 3η θέση κατάλαβε Κοκκκινάκη Ευγενία η οποία έφτασε ως την 4άδα εύκολα αλλά εκεί ηττήθηκε από την αδερφή της με σκορ 0/6 2/6. Η πρωτοεμφανιζόμενη στην κατηγορία Κουριδάκη Αθηνά έφτασε ως τους 8 ενώ η Κουκλάκη Ευγενία πέτυχε και αυτή 1 νίκη αλλά ηττήθηκε στον 2ο γύρο. Επίσης η Μιουμπή Μύριαμ και η Μπαλάσκα Βασιλική, που συμμετείχαν πρώτη φορά στα 12άρια ηττήθηκαν στον 1ο τους αγώνα.

Η 3η πρωτιά για τον Ο.Α.Χ. ήρθε στην κατηγορία των κοριτσιών 14 σ’ έναν δραματικό τελικό. Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαθιουδάκη Γιολένα που βρέθηκε ένα κλικ από την ήττα από την Μαρκάκη (Ηράκλειο Ο.Α.Α.) καθώς αν και πήρε το 1ο σετ με 6/4 αποδίδοντας πολύ καλά στην συνέχεια έχασε το 2ο με 2/6 και έχανε και στο 3ο 1/5 και 30/40! Εκεί στάθηκε τυχερή αφού η αντίπαλός έκανε διπλό λάθος στο σερβίς και στην συνέχεια παραμένοντας ψύχραιμη και πιο ουσιαστική επιβλήθηκε με 7/6(4) πετυχαίνοντας μια επική ανατροπή. Στα παιχνίδια μέχρι τον τελικό η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. επικράτησε πολύ εύκολα. Σε αυτή την κατηγορία η Ξηρογιάννη Ματίνα πήρε την 3η θέση αφού νικώντας 2 αγώνες παίζοντας αποτελεσματικά τελικά γνώρισε την ήττα από την Μαρκάκη με 3/6 0/6. Μία νίκη και 1 ήττα (από την Μαθιουδάκη) πέτυχε η Διγαλάκη Κορίνα ενώ η Ναούμ Μαρία ηττήθηκε δύσκολα από την Μαρκάκη στον 1ο γύρο και η Τζανάκη Ισμήνη από την Κρουσταλάκη (Ηράκλειο Ο.Α.Α.).

Την τύχη που είχε η Μαθιουδάκη με το μέρος της στο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού δεν είχε ο Κηπουρός Σταύρος που βρέθηκε στον τελικό της κατηγορίας των αγοριών 14 κόντρα στον Μιχαήλο (Ηράκλειο Ο.Α.Α.). Αν και έχασε το 1ο σετ με 3/6 πήρε το 2ο εύκολα με 6/1 και προηγήθηκε 5/4 και 40/30 στο 3ο. Σε εκείνο το σημείο αν και έπαιξε το match point πολύ σωστά, ένα λάθος στην τελική προσπάθεια του στοίχισε την 1η θέση καθώς μετά απ’ αυτόν τον πόντο δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει και έχασε με 5/7 το σετ. Παρόλα αυτά ο Κηπουρός έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς έφτασε στον τελικό έχοντας το πιο δύσκολο πρόγραμμα (Βουλγαράκη Σούδας, Νικολακάκη Ηρακλείου και Αρετάκη Χανίων) και έπαιξε το καλύτερο τένις. Σημαντικό γεγονός ότι την 3η θέση πήραν οι 2 μικροί της κατηγορίας (1η χρονιά στα 14άρια) Αρετάκης Γιάννης και Ναούμ Σπύρος σημειώνοντας από 2 νίκες ο καθένας. Τελικά ο πρώτος ηττήθηκε δύσκολα στον ημιτελικό από τον Κηπουρό με σκορ 5/7 6/7(2) σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον ματς και ο δεύτερος ηττήθηκε από τον Μιχαήλο με σκορ 2/6 1/6. Μέχρι τον 2ο γύρο έφτασαν πετυχαίνοντας μία νίκη ο Κρασουδάκης Γιάννης (1η χρονιά στην κατηγορία) και ο Σχοινοπλοκάκης Κωνσταντίνος (ηττήθηκε 4/5 2/4 από τον Αρετάκη).

Τέλος στην κατηγορία των αγοριών 16 από τον Ο.Α.Χ. συμμετείχε ο Αλεξάκης Αβραάμ που αν και προσπάθησε ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Μπαγορδάκη (Σητεία) με σκορ 4/2 0/4 5/10. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook