Συμβολικό κλείσιμο των πρατηρίων τους θα πραγματοποιήσουν για 24 ώρες την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, οι βενζινοπώλες του Ρεθύμνου και των Χανίων, ύστερα από σχετική απόφαση της Ένωσης ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων των νομών.

Οι βενζινοπώλες εκφράζουν κατά αυτόν τον τρόπο την απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους.

«Αν το κράτος δει ότι αντιδρούμε, ίσως κάποια στιγμή ξυπνήσουν οι συνειδήσεις βουλευτών του νομού, αλλά και των άλλων νομών της Κρήτης, συνειδήσεις αντιπεριφερειαρχών και περιφερειάρχη. Περιμένουμε τη στιγμή που θα δούμε μείωση στις τιμές πώλησης, ανάσα για τον κλάδο, αλλά και το μέλλον των επιχειρήσεών μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης στο Ρέθυμνο, Ηρακλής Ξυδάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ένωσης, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αλλά και η έλλειψη ελέγχων στην αγορά καυσίμων, τόσο στο στάδιο τη διύλισης όσο και της χονδρικής, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία ολιγοπωλίων και κατ’ επέκταση στην τεράστια άνοδο των τιμών στο Ρέθυμνο αλλά και σε όλο το νησί.

Στα 63 πρατήρια υγρών καυσίμων που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο, αριθμός υπερβολικός σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, η τιμή πώλησης της αμόλυβδης σήμερα κυμαίνεται στο 1,79 ευρώ, με κατώτερη τιμή το 1,70 ευρώ το λίτρο. «Το μικτό μας κέρδος έχει περιοριστεί στο 0,06% ανά λίτρο και δεν αντέχουμε περαιτέρω μείωση, σε συνάρτηση και με τη μείωση κατανάλωσης, η οποία κυμαίνεται από 30 έως 35% στις βενζίνες και από 45% έως 50% για το πετρέλαιο. Βουλιάζουμε και σιγά σιγά θα δούμε και άλλα βενζινάδικα να κλείνουν, εκτός των τριών που έβαλαν ήδη λουκέτο» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook