Με το όνομα Invitation, η Nissan προσκαλεί το κοινό της Ευρώπης σε μια νέα για αυτήν εποχή, στην οποία τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Β θα συνδυάζουν ένα πλήθος αρετών.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν προς το παρόν δει το φως της δημοσιότητας, το Invitation είναι μια καινοτομική, αν και πρωτότυπη μέχρι στιγμής, πρόταση στην πάντοτε δημοφιλή κατηγορία των σούπερ μινι αυτοκινήτων συνδυάζοντας από τη μια μεριά τις πατροπαράδοτες αρετές των αυτοκινήτων του είδους (βλ. συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, αιχμηρός σχεδιασμός κοκ) και από την άλλη όλα σχεδόν τα εγγενή χαρακτηριστικά των SUV οχημάτων. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ακόμα πρόταση από το στρατόπεδο της Nissan που ακολουθεί τα crossover «μονοπάτια» που χάραξαν τόσο το επιτυχημένο Qashqai τα προηγούμενα χρόνια, όσο και πρόσφατα, το μικρότερο Juke.

Σχεδιαστικά, όπως μπορεί κανείς να «δει» μέσα από τις επίσημες φωτογραφίες που η ιαπωνική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, το Invitation κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί τον προπομπό του αντικαταστάτη του γνωστού μας Note, το οποίο οδηγείται προς… αντικατάσταση, πιθανότητα μέσα στο 2013, συμπληρώνοντας έτσι τη γκάμα της εταιρείας ανάμεσα στο Juke και το μικρό… Micra. Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι ανάλογα σύγχρονη, με το σύνολο του πίνακα οργάνων και του ταμπλό εμπρός από τον οδηγό να δημιουργούν μια ευχάριστη και σύγχρονη εικόνα.

Αντικατοπτρίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις της Nissan, το νέο αυτό πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έναν δυναμικό χαρακτήρα σε συνδυασμό με εξαιρετική οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, το Invitation διαθέτει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα τεχνολογίας που μπορεί κάποιος να βρει σε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Πιθανολογείται μάλιστα, πως κάτω από το καπό του θα εγκατασταθεί ο γνώριμος 1.000αρης υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του Micra, ο οποίος θα εντυπωσιάζει όχι μόνο με την ισχύ του, αλλά και με τις εκπομπές ρύπων, που δεν θα υπερβαίνουν τα 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο κίνησης.

Περισσότερα, όμως, σε λίγες μέρες, όταν το νέο Invitation παρουσιαστεί και επίσημα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύς.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook