Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «δεν θα έχει καμία ανάμειξη» στο να σπρώξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Τόνισε, πάντως, ότι δεν θέλει να δει κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

«Δεν θα έχω ανάμειξη εάν οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ. Αυτό θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης σε φοιτητές από όλη την Ευρώπη σε εκδήλωση στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου.

Σε σχόλιο Ελληνίδας φοιτήτριας για την ζοφερή κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι η Αθήνα δεν έχει εναλλακτική λύση, πέρα από το να προχωρήσει στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

Πρόσθεσε ότι κανείς δεν θέλει να επιβάλλει στους Έλληνες έξωθεν μεταρρυθμίσεις.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων, δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτό» επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο που η Ελλάδα, με την βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορεί να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις» πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «πολύ περίπλοκη» και τόνισε ότι αυτή δεν διευκολύνεται από αποστεωμένες πολιτικές δομές και από μία άκαμπτη αγορά εργασίας, στην οποία πολλοί άνθρωποι βρήκαν κλειστές ευκαιρίες απασχόλησης σε αυτήν.

Το άνοιγμα της αγοράς εργασίας που απαιτεί η Ευρωζώνη δεν είναι δημοφιλές με αυτούς τους λίγους που ωφελήθηκαν από το σύστημα, είπε η Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν «ευκαιρίες για όλους» στην Ελλάδα με το πέρασμα του χρόνου.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook