Την Κρήτη αναμένεται να επισκεφθεί στο τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με επικεφαλής τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο.

Χανιά

Συνάντηση στο Δήμο Χανίων, με το Δήμαρχο κ Μανώλη Σκουλάκη θα έχει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ Παύλος Γερουλάνος.

Στη συνάντηση αυτή, θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ Απόστολος Βουλγαράκης καθώς και οι Βουλευτές του Νομού Χανίων ενώ  ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ Γερουλάνος θα συνοδεύεται από τους Γενικούς Γραμματείς Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή Παναγιώτη και Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής κ. Πυργιώτη Γιάννη.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Καλλικρατικών Δήμων, μέσα από τις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στην σύσκεψη θα συζητηθεί το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην ανάδειξη των αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων, ενώ στην αιχμή του δόρατος θα βρεθεί η παλιά πόλη των Χανίων.

Η συνέχιση και ολοκλήρωση της ανάδειξης των Βυζαντινών και Βενετσιάνικων οχυρώσεων, το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, το κτίριο του Βενιζέλειου Ωδείου, το παλιό Δημαρχείο στην οδό Χάληδων , το συγκρότημα των Νεωρίων, είναι ορισμένα απο τα "καυτά" θέματα που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της συζήτησης και τα οποία σχετίζονται και με την προώθηση του σχεδίου για ένταξη της παλιάς πόλης των Χανίων στον κατάλογο της Unesco με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επίσης στον κ. Γερουλάνο αναμένεται να τεθούν και τα ζητήματα που αφορούν στις αθλητικές υποδομές των Χανίων, οι οποίες ανήκουν στην αρμοδιότητα της Γ.Γ.Α., όπως το Εθνικό Στάδιο, το κολυμβητήριο στην Νέα Χώρα καθώς επίσης και το κλειστό κολυμβητήριο αλλά και το ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι.

Παρασκευή

Την Παρασκευή ο Υπουργός θα βρεθεί στο Ρέθυμνο ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου θα έχει συναντήσης με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πασοκ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί θα επισκεφτεί το χώρο του σημερινού ΚΤΕΛ όπου προγραμματίζεται η ανέγερση νέου αρχαιολογικού μουσείου, αλλά και τη Φορτέτζα και το υπάρχον αρχαιολογικό μουσείο 

Σάββατο

Ο κ.Γερουλάνος το Σάββατο θα κηρύξει την έναρξη του περιφεριακού συνεδρίου για το τουρισμό στο Ηράκλειο Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 12 το μεσημέρι παρουσία  του προέδρου του πανελλήνιου ξενοδοχειακού επιμελητηρίου κ.Τσακίρη ο οποίος σε δηλώσεις του, τόνισε ότι,

"με την ευκαιρία της αποκέντρωσης που επιχειρεί το επιμελητήριο θα ανακοινώσει την ίδρυση παραρτήματος στο Ηράκλειο για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών πάνω στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος."

Τέλος το Σάββατο  ο κ.Γερουλάνος θα επισκεφθεί την Σπιναλόγκα.