«Μαχαίρι» 22% έρχεται στον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έπειτα από τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για μειώσεις μισθών προκειμένου να εγκριθεί το νέο πακέτο στήριξης και το δάνειο προς την Ελλάδα.

Με τη μείωση αυτή, που αφορά σε όλους τους εργαζόμενους, ο μισθός του νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας θα διαμορφωθεί σε 586,1 ευρώ, από 751,4 σήμερα, δηλαδή σε ετήσια βάση οι χαμηλόμισθοι χάνουν τρεις μισθούς, την ίδια ώρα που «διασώζεται» ο 13ος-14ος μισθός.

Η μείωση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσει χαμηλότερα τα επιδόματα ανεργίας και τις συντάξεις, ενώ στερεί υπερ-πολύτιμους πόρους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με βάση τα δεδομένα έως τώρα  φαίνεται πως είναι οριστικό ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα αρθεί η μονιμότητα και τα προνόμια στις ΔΕΚO καθώς οι ελεγκτές της τρόικας αφού διασφάλισαν την εσωτερική υποτίμηση για να διευκολύνουν τις επενδύσεις τους παρεμβαίνουν και στις μεγάλες αγορές (ενέργεια, επικοινωνία, μεταφορές κτλ). Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στις οποίες θα χάσουν την \”μονιμότητα\” και ένα μεγάλο μέρος εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η Τρόικα έχει επιμείνει, εκτός των άλλων, και για απολύσεις σε ένοπλες δυνάμεις, υγεία και εκπαίδευση με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση των ανέργων, κάτι που θα οδηγήσει σε αλλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλους τους οικονομικούς τομείς, προς το χειρότερο.

Εφόσον οι προτάσεις των δανειστών γίνουν δεκτές από τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και εφόσον ψηφιστούν απο τους βουλευτές, το κοινωνικό ανάγλυφο της Ελλάδας θα αλλάξει δραματικά.

Εαν σε όλα αυτά προστεθεί το ψαλίδισμα των \”επιδομάτων\” και στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις στους φόρους και τα πάσης φύσεως χαράτσια, τότε η μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων ξεπερνά το 50%, κάτι που όμως έχει άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

\’Αγρια περικοπή εισοδημάτων = ακόμη μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης = αύξηση λουκέτων σε επιχειρήσεις = αύξηση ανεργίας = αύξηση φτωχών = μείωση κυκλοφορίας χρήματος = ακόμη μεγαλύτερη ύφεση = μείωση εσόδων κράτους = χρεοκοπία.

Ήδη και παρά τον καταιγισμό των φόρων και των χαρατσιών, τον Ιανουάριο του 2012 τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν κατα 700 εκατομ ευρώ συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2011, κάτι που καταδυκνείει την αδιέξοδη πορεία της οικονομικής πολιτικής η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια και για την οποία ολοένα και περισσότεροι πολίτες θεωρούν πλέον ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την \”σωτηρία της Ελλάδος\”.

Ολοένα και περισσότεροι,έχουν πλέον πειστεί πως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται η τρόικα αλλά και οι κυβερνώντες είναι να εξασφαλιστούν κάποια απο τα χρήματα των δανειστών αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη των Ελλήνων.

Και επειδή, μετά απο δύο χρόνια λήψης μέτρων που απέτυχαν παταγωδώς και το μόνο που έφεραν ήταν η επέκταση της φτώχειας και η πλήρης αποδόμηση της Ελληνικής κοινωνίας.

Και επειδή το επιχείρημα της \”διάσωσης της χώρας\” έχει πλέον μετατραπεί σε κουρέλια, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι βουλευτές αυτή την φορά στην Βουλή.

Θα συμπεριφερθούν ως εκπρόσωποι του λαού που τους εξέλεξε και του οποίου την ψήφο ίσως να ξαναζητήσουν ; Ή ως εκπρόσωποι των δανειστών ;

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook