Το ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ Δ.Ε.Υ.Α.Χ και το Τμήμα Α3 Σ.Δ.Ε. παρουσιάζουν την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10 έως 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 21:00 έως 23:00 μ.μ στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στην ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ 5 Την κινηματογραφική τριλογία της Αλίντας Δημητρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/02 : \”Η ζωή στους βράχους\”
Γυναίκες οι οποίες πολέμησαν στον Εμφύλιο με τον Δημοκρατικό Στρατό αφηγούνται τη ζωή τους στο βουνό, τη σύλληψή τους και τα χρόνια της εξορίας τους στη Χίο, στο Τρίκερι και τη Μακρόνησο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/02 : \”Πουλιά στο βάλτο\”
Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή και προσφορά της γυναίκας στην Αντίσταση κατά την περίοδο της Κατοχής 1941-44, καθώς και στις συνέπειες που υπέστη. Στηρίζεται στις προφορικές μαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/02 : \”Τα κορίτσια της βροχής\”
«Βλέπαμε τους ανθρώπους με τις ομπρέλες να περπατούν στη βροχή και ζηλεύαμε…». Σαράντα χρόνια μετά, τα κορίτσια που ήταν κάποτε κλεισμένα στις φυλακές Αβέρωφ και παρατηρούσαν τους περαστικούς, διηγούνται (μαζί με πολλές ακόμη γυναίκες) τις εμπειρίες τους. Ένα ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου για τη συμβολή των γυναικών στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει μουσική διασκέδαση ως εξής :

Παρασκευή μουσική Fado.
Σάββατο Αμερικάνικο Rock n\’ roll.
Κυριακή μουσική Pop.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook