Πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση της Ε.ΑΣ. Ιεράπετρας η μελέτη βιωσιμότητας εν όψει και της εκδίκασης της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Λασιθίου την επομένη εβδομάδα για την αίτηση προσφυγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ κ. Γιανναδάκης αναφέρθηκε στο γενικότερο τοπίο που επικρατεί το οποίο είναι βαρύ αφού οι οφειλές είναι υπέρογκες.

Το ποσό αυτό αγγίζει τα 4.700.000 ευρώ, αυξημένο τόσο μετά την επένδυση του κτιρίου του σούπερ μάρκετ πριν από τρία χρόνια. «Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, υπάρχει ένα χρονικό διάστημα ενός τετραμήνου που θα πρέπει να γίνει η ρύθμιση χρεών με τις τράπεζες που έχουν συναφθεί τα δάνεια, ώστε να προχωρήσουμε στην εξυγίανση, αναφέρει ο ίδιος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι μέρος από αυτό το ποσό οφείλεται στους εργαζόμενους, όπως παραδέχτηκε το μέλος της διοίκησης κ. Δραγασάκης. «Εδώ και τρία- τέσσερα χρόνια δυστυχώς πολλοί εργαζόμενοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τη νόμιμη διαδικασία βεβαίως, όμως ακόμα εκκρεμούν να αποδοθούν σε εκείνους τα ποσά της αποζημίωσης.

 Το συνολικό ποσό που πρέπει να δώσουμε είναι γύρω στα 600.000 ευρώ. Κάποια λίγα χρήματα από αυτά οφείλονται σε μισθούς σημερινών εργαζομένων. Αφού εγκριθεί η αίτηση από το Πρωτοδικείο θα δοθεί προτεραιότητα γι\’ αυτούς τους ανθρώπους, μετά θα διεκδικήσουμε τιμαριθμική προσαρμογή από τις τράπεζες και στην πορεία θα προσπαθήσουμε να εξοφλήσουμε τους προμηθευτές μας», αναφέρει.

Αντιπρόσωποι πάντως της γενικής συνέλευσης της Ε.Α.Σ. κάνουν λόγο για την επιχείρηση του σούπερ μάρκετ που ποτέ δεν ήταν κερδοφόρα, όπως επίσης θα έπρεπε η Ένωση να είχε παίξει καθοριστικό ρόλο με το λάδι της περιοχής.

Πληροφορίες επίσης καταδεικνύουν ότι η δραστηριότητα της Ένωσης στα αγροτικά εφόδια και στο δημοπρατήριο έχει υποστεί μείωση κατά 45%, με τα μέλη της διοίκησης να αισιοδοξούν ότι αυτό το χαμένο έδαφος θα το ανακτήσουν ξανά.

 

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook