Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης.

Από τις 13 έως και τις 17 Φεβρουαρίου 2012 θα βρεθεί στο δήμο Καντάνου-Σελίνου όπου το επιστημονικό προσωπικό της μονάδας θα υποβάλλει σε δωρεάν εξέταση μαστογραφίας τις γυναίκες άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί η κινητή μονάδα θα βρίσκεται την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στην Παλιόχωρα, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην Κουντούρα, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στην Κάντανο και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Ροδοβάνι.

Σύμφωνα με τον γιατρό και υπεύθυνο της μονάδας Γιώργο Πιτσούλη Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο μαστογράφος θα διέλθει από όλους τους δήμους του νησιού για δωρεάν εξετάσεις στον γυναικείο πληθυσμό ύστερα από συνεννόηση με τους Δήμους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, και τις δομές υγείας των αντίστοιχων περιοχών.

 Ήδη η κινητή μονάδα μαστογραφίας έχει πραγματοποιήσει εξετάσεις έχοντας μεγάλη προσέλευση γυναικών έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, όπως επίσης και στους δήμους Πλατανιά και Κισσάμου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook