Πτωτικά κινούνται οι τιμές ενοικίασεις των ακινήτων σε τρεις πόλεις της Ελλάδας ανάμεσά τους και στα Χανιά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός Chartered Surve yors.ανάμεσα τους και τα Χανιά.

Συγκεκριμένα για τα Χανιά, οι τιμές των ενοικίων παρουσιάζουν πτώση της τάξεως του 15% σε σχέση με αντίστοιχα στοιχεία για το 2009. Το γεγονός αυτό είναι αντιφατικό σύμφωνα με την έρευνα καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω της αντίστοιχης αύξησης των φοιτητών στην πόλη. Την ίδια στιγμή, πτωτικά κινούνται και οι τιμές πώλησης νεόδμητων κατοικιών, αν και οι αρχικές ζητούμενες τιμές είναι ίδιες με πέρυσι.

Στην Αθήναν η πτώση καταγράφεται μεγαλύτερη και φτάνει μέχρι και  20% ενώ στη Θεσσαλονίκη τα αντίστοιχα ποσοστά φτάνουν  στο 35%, σε σύγκριση με τις τιμές 2009.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένες έως και 20% τιμές πώλησης στην Αττική. Στη συμπρωτεύουσα παλαιά και νέα σπίτια πωλούνται έως και 30% φθηνότερα, όπως στην περίπτωση του Πανοράματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook