Βίαιη εισβολή στο ΑΠΘ από 70-80 φοιτητές μαζί με μέλη συλλόγων προσωπικού και υπαλλήλων που ματαίωσαν μια συνάντηση των μελών της εφορευτικής επιτροπής των επερχόμενων εκλογών.

Προπηλακισμούς και ύβρεις δέχθηκε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος.

Ειδικότερα, τα μέλη της εφορευτικής συνεδρίαζαν σε μια αίθουσα της ιατρικής σχολής, όπου σύμφωνα με τον πρώην πρύτανη εισέβαλλαν βίαια στο χώρο 70-80 φοιτητές, ο πρόεδρος και ένα μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ (Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και ο πρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ.

Διεκόπη η συνεδρίαση, με τον πρώην πρύτανη να δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι απωθήθηκε βιαίως και προπηλακίστηκε με σκοπό να μην μπορέσει να πάρει τον φάκελό του και να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Οι φοιτητές απαιτούσαν από τον πρώην πρύτανη να παραιτηθεί, αντιδρώντας στο νέο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ο κ. Μάνθος αρνήθηκε να υπακούσει στους φοιτητές, τονίζοντας πως «Ζω σε δημοκρατία και μπορώ να έχω τη γνώμη μου και να την εκφράζω».

«Τολμήστε να κάνετε εκλογές και θα δείτε τι θα πάθετε» φώναζαν οι φοιτητές ενώ η εισβολή έληξε και τα πνεύματα ηρέμησαν όταν μια γυναίκα πήγε να λιποθυμήσει και ο πρώην πρύτανης την έβγαλε από την αίθουσα με αποτέλεσμα να μπορέσουν να αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι.

«Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε το νόμο. Να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο αξιοπρέπεια λειτουργική. Πρέπει να λογοδοτούμε στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Μάνθος.

spnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook