Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκριζαν όσοι περνούσαν προχθές το απόγευμα από το χωριό Αρτεμισία στον Ταΰγετο. Ακριβώς πάνω στον εθνικό δρόμο, δύο νεκρά σκυλιά ήταν κρεμασμένα από συρματόπλεγμα!

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες απέστειλε ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαραβάς στην εφημερίδα Θάρρος της Μεσσηνίας.Έτυχε να περνά από το συγκεκριμένο δρόμο. «Δύο νεκρά σκυλιά, σε αρχικό στάδιο σήψης, κρεμασμένα ανάποδα σε πλέγμα στο πρανές της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης, προκαλούσαν φρίκη και απορία στους περαστικούς» έγραφε στο μήνυμά του. το βράδυ της Παρασκευής.

Και πιο κάτω: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως οι κάτοικοι, τόσο του συγκεκριμένου όσο και των γύρω χωριών, σέβονται το περιβάλλον, αγαπούν και συμβιώνουν αρμονικά με κάθε λογής τετράποδο που διαθέτει η πλούσια πανίδα του Ταϋγέτου. Είναι οι ίδιοι κάτοικοι που έδωσαν έναν πολύμηνο αγώνα για να φύγει η χωματερή – ντροπή της Μαραθόλακκας από τις παρυφές ενός ανεκτίμητου οικοσυστήματος. Είμαι σίγουρος πως η μικρή κοινωνία των χωριών αυτών θα καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό και δε θα επιτρέψει στο μέλλον να επαναληφθούν φαινόμενα που μόνο ντροπή και φρίκη προκαλούν».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook