Ένας άνδρας 27 ετών παρουσιάστηκε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου επειδή το 2010 είχε στείλει ένα μήνυμα στο λογαριασμό του στο twitter, στο οποίο έλεγε ότι θέλει να «ανατινάξει» ένα αεροδρόμιο.

Ο Πολ Τσέιμπερς εξήγησε στο δικαστήριο ότι αστειευόταν και ότι έστειλε το μήνυμα αυτό την ώρα που ήταν εκνευρισμένος, καθώς ήταν εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο του Ντόνκαστερ-Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία, εξαιτίας του χιονιού, τον Ιανουάριο του 2010.

«Το αεροδρόμιο Ρόμπιν Χουντ είναι κλειστό. Έχετε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα για να διορθώσετε αυτή τη βλακεία, διαφορετικά θα το ανατινάξω», είχε γράψει ο Τσέιμπερς στο μήνυμά του, το οποίο έλαβαν οι 600 άνθρωποι που παρακολουθούν τον λογαριασμό του στο twitter.

Ο Τσέιμπερς είχε καταδικαστεί τον Νοέμβριο του 2010 για την αποστολή ενός «απειλητικού μηνύματος» σε πρόστιμο 385 λιρών (460 ευρώ) και στην καταβολή 2.600 λιρών (3.100 ευρώ) για τα δικαστικά έξοδα.

«Θεωρούμε απαράδεκτο ένας άνθρωπος που ζει σε αυτή τη χώρα, στο τρέχον κλίμα τρομοκρατικών απειλών να μην έχει συναίσθηση των επιπτώσεων των πράξεών του όταν στέλνει ένα τέτοιου είδους μήνυμα», είχε δηλώσει τότε ο δικαστής.

Τώρα ο δικηγόρος του Τσέιμπερς, ο Μπεν Έμερσον, προειδοποίησε τους δικαστές κατά μίας παράλογης ερμηνείας του νόμου. Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν είναι πιθανό ένας άνθρωπος που σκοπεύει να ανατινάξει ένα αεροδρόμιο να κοινοποιήσει την πρόθεσή του στο twitter.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook