Η πρακτική των βασανιστηρίων συνεχίζεται στην Τυνησία, δήλωσε χθες -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σαμίρ Ντιλού.

«Το παλαιό καθεστώς έπεσε, αλλά τα βασανιστήρια υπάρχουν ακόμη. Οι πρακτικές των βασανιστηρίων υπάρχουν ακόμη και μετά την επανάσταση», ανέφερε ο υπουργός, κατά την έναρξη μιας «εθνικής διαβούλευσης για την πρόληψη και την εξάλειψη των βασανιστηρίων και της κακομεταχείρισης», που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της αποστολής της Παγκόσμιας Οργάνωσης κατά των Βασανιστηρίων (OMCT) στην Τυνησία.

Σύμφωνα με τον Τυνήσιο υπουργό, «μια πολιτική απόφαση δεν μπορεί να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, που αποτελούσαν πολιτική του πρώην καθεστώτος του Μπεν Αλι. Χρειάζεται χρόνος και πολλή προσπάθεια προκειμένου όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας να εφαρμόζουν και να σέβονται το νόμο».

«Πρέπει επίσης να περιμένουμε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι όλοι οι νόμοι να είναι σύμφωνοι με τις διεθνείς συμβάσεις», πρόσθεσε ο κ. Ντιλού, ο οποίος είχε φυλακιστεί υπό το καθεστώς του Μπεν Αλι.