«Δεν υπάρχει συμφωνία» λένε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τις συνομιλίες στην Ελλάδα

Για αποτυχία συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κάνει λόγο το BBC. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απέτυχε να εξασφαλίσει τη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας του για το σχέδιο νέων μέτρων λιτότητας μετά από περισσότερες από επτά ώρες συνομιλιών». Το BBC αναφέρει ότι το κυρίαρχο εμπόδιο ήταν οι περικοπές στις συντάξεις.

Σε αντίθετο μήκος κλίματος ο Guardian, ο οποίος αναφέρει ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν τελικά σε μια πορεία που θα μπορούσε να αποτρέψει μια χαοτική χρεοκοπία για το καταχρεωμένο έθνος».

«Έτοιμοι οι Έλληνες ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο λιτότητας» αναφέρουν οι Financial Times.

«Έλληνας υπουργός πηγαίνει στις Βρυξέλλες με ατελή συμφωνία διάσωσης» γράφει το Reuters, αναφερόμενο στο ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στις Βρυξέλλες. Και το Reuters κάνει λόγο για «αποτυχία» των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν στις μεταρρυθμίσεις και τα νέα μέτρα.

«Οι συνομιλίες για τα μέτρα λιτότητας καθυστερούν στην Ελλάδα» γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί ηγέτες υποσχέθηκαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τα μέτρα που απαιτούνται.

«Τα χρηματιστήρια περιμένουν ξανά την ελληνική απόφαση» γράφει η Wall Street Journal, αναφέροντας ότι οι επενδυτές εκφράζουν την απογοήτευση τους γιατί η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

«Απέτυχε η συμφωνία στην Αθήνα για την έκδοση ομολογιακού δανείου» γράφει το Spiegel.

«Δραματικός αγώνας στην Ελλάδα: Τα κόμματα του συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα λιτότητας. Μια συμφωνία, όμως, απέτυχε, εξαιτίας του θέματος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

«Συνεχίζονται οι μαραθώνιες συνομιλίες στην Αθήνα» αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για τις συντάξεις στην Ελλάδα» γράφει η ιταλική La Repubblica.

«Οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση συνασπισμούς έχουν αποδεχθεί τα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία καθορίζουν το εάν θα δοθεί οικονομική βοήθεια από Ευρώπη και ΔΝΤ, αλλά διαφώνησαν στις περικοπές στις συντάξεις» γράφει η εφημερίδα.

 

in.gr