Το μεσημέρι της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ε.Π.Σ. Χανίων, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το φιλικό παιχνίδι της γυναικείας ομάδας του Α.Ο. Χανιά με τα κορίτσια του Λυκείου Σούδας και της Παλαιόχωρας.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (11/2, 15.00) στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, ενώ σε περίπτωση που ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση από την βροχόπτωση των τελευταίων ημερών το ματς θα γίνει στη Μοναχή Ελιά.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης, που εξέφρασε τη στήριξη της Ενώσεως προς τη γυναικεία ομάδα αλλά και στο πρόγραμμα προβολής και ανάπτυξης, ενώ από πλευράς ΑΟΧ δηλώσεις έκαναν ο παπά-Γιάννης Καραμουσαδάκης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη και υπεύθυνος της γυναικείας ομάδας, και ο Μάνος Βεργανελάκης, προπονητής της γυναικείας ομάδας, που μίλησε με σκληρή γλώσσα για την μέχρι τώρα οργάνωση της ΕΠΟ αναφορικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:                                      

Γιώργος Βούρβαχης (πρόεδρος Ε.Π.Σ. Χανίων): «Στα πλαίσια του προγράμματος για την ανάπτυξη και την προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, μετά από εντολή της UEFA στην ΕΠΟ, η Ε.Π.Σ. Χανίων έχει την υποχρέωση και τη θέληση να βοηθήσει. Στα πλαίσια αυτά η ΕΠΟ καλεί τις Ενώσεις να στηρίξουν την προσπάθεια και μέσα από τη διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών να γίνει η προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου, αλλά και να βοηθήσουμε ακόμα και στην ίδρυση νέων ομάδων. Πρόθυμα η Ε.Π.Σ. Χανίων ετοιμάζεται να στηρίξει τον Α.Ο. Χανιά σε κάποια φιλικά που θα δώσει με την κάλυψη διαιτητών, γιατρών και με ο, τι άλλο χρειαστεί για το καλύτερο δυνατό για το γυναικείο ποδόσφαιρο».

Πάτερ-Ιωάννης Καραμουσαδάκης (πρόεδρος Ερ. ΑΟΧ-υπεύθυνος γυναικείας ομάδας): «Ο ΑΟΧ ανταποκρινόμενος στην προτροπή της UEFA και της ΕΠΟ για την ανάπτυξη και την προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα διοργανώνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου φιλικό παιχνίδι με τα κορίτσια του Λυκείου Σούδας και τη γυναικεία ομάδα της Παλαιόχωρας. Ήταν οδηγία της UEFA να μην βρούμε έτοιμη ομάδα για τα φιλικά αλλά να απευθυνθούμε σε κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα. Είναι χαρά και τιμή μας που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου. Θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια του Λυκείου Σούδας και της Παλαιόχωρας για την ανταπόκριση στο κάλεσμα που τους κάναμε και να πω ότι στην Παλαιόχωρα τα τελευταία 2 χρόνια περίπου γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τα κορίτσια, παρά τις αντιξοότητες και την έλλειψη υποδομών, αλλά και παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή. Να ευχαριστήσω θερμά την Ε.Π.Σ. Χανίων για τη στήριξη της στην προσπάθεια αυτή, αλλά και το Δήμο Χανίων για την παραχώρηση του Εθνικού Σταδίου Χανίων για τον αγώνα, αλλά και του γηπέδου Μοναχής Ελιάς, στο οποίο ενδέχεται να γίνει η αναμέτρηση, αν ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου είναι βαρύς από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών».

Μάνος Βεργανελάκης (προπονητής γυναικείας ομάδας ΑΟΧ): «Δυστυχώς στη χώρα μας η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και των γυναικείων πρωταθλημάτων εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς και η αιτία αυτού είναι πρώτα απ’ όλα η ΕΠΟ, που δεν δίνει την αίγλη και την αξία στα πρωταθλήματα και στα κορίτσια που ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Η UEFA στα πλαίσια της ανάπτυξης αυτής διοργανώνει κάποια παιχνίδια, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να ασχοληθούν μικρά κορίτσια με το άθλημα και να δημιουργηθούν ακαδημίες κοριτσιών, ώστε οι ομάδες να έχουν μεγαλύτερη εξέλιξη και να ανέβει η ποιότητα του ποδοσφαίρου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ε.Π.Σ. Χανίων για την στήριξη στην γυναικεία ομάδα του ΑΟΧ και στα κορίτσια, γιατί μέχρι σήμερα ο, τι έχουμε ζητήσει ήταν πάντα εκεί και στήριξε την προσπάθεια».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook