Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice, ενημέρωσε την Πέμπτη τους διαπιστευμένους συντάκτες ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, είχε συνομιλία με την Κριστίν Λαγκάρτ και την διαβεβαίωσε για την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Είπε ακόμα ότι οι συνομιλίες – διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα με τους εκπροσώπους της Τρόικας και μετά την συνεδρίαση του Εurogroup.

Σε ερώτηση αν θα ζητηθούν γραπτές εγγυήσεις, ο Gerry Rice απέφυγε να απαντήσει τονίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δοθούν διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ως προς την συμφωνία για την νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Rice απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την ισχύ της συμφωνίας αυτής είπε ότι δεσμεύει την Ελλάδα όποια και αν είναι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, το ΔΝΤ πρόκειται να ζητήσει διαβεβαιώσεις για το ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί θα ισχύσει και μετά τις επόμενες εκλογές. Πάντως η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτήρισε ως πολύ ενθαρρυντικά τα νέα για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο συντηρεί το κλίμα περί μη λήψης απόφασης στο αποψινό Eurogroup (διαβάστε εδώ προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ) . Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones μεταφέρει την πληροφορία ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα λάβουν απόψε απόφαση επί της ελληνικής συμφωνίας καθώς αυτή \”είναι ελλιπής\”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Από την πλευρά του, ο Ολλναδός υπ. Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ότι θέλουμε πλήρη δέσμευση από τους πολιτικούς αρχηγούς της Ελλάδας…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook