Καταιγίδες και βαθμιαία ένταση των χιονοπτώσεων θα σημειωθούν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και τοπικά θα φθάσουν τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και για πρόσκαιρη βροχή στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνι στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Στα υπόλοιπα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως από το απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από-3 μέχρι 2 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί από -5 έως 3 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα βόρεια, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί από –1 έως 4 βαθμούς.


protothema.gr