Δύο σημαντικά μέτωπά με πιο καυτό αυτό του Φάμπιαν Γκέρμπερ κατάφερε να κλείσει την Πέμπτη η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ όπου ήρθε σε συμφωνία για διακανονισμό των χρημάτων που οφείλονται στον πρώην Γερμανό ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ αλλά και στον Νίκο Γκουλή.

Η υπόθεση του Γκέρμπερ είχε φτάσει στην FIFA και απειλούσε την κρητική ομάδα όμως βρέθηκε η συμβιβαστική λύση τελικά με τον Γερμανό μέσο με τον ΟΦΗ να μην κινδυνεύει πλέον από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Στον Γκέρμπερ ο ΟΦΗ χρωστάει ένα ποσό της τάξεως των 110.000 ευρώ , με τον Γερμανό παίκτη να παίρνει την Πέμπτη μια προκαταβολή της τάξεως των 5.000 ευρώ και μέχρι τον Απρίλιο θα πάρει άλλες 10.000 ευρώ. Η συνολική οφειλή προς τον Γκέρμπερ θα εξοφληθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 σε ισόποσες δόσεις.

Για την συμφωνία με τον Γκέρμπερ η οποία έκλεισε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ που συνεχίζεται υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΠΑΕ ΟΦΗ στην οποία αναφέρονται τα εξής :

«Ο Φάμπιαν Γκέρμπερ συμφώνησε με την Δ.Ε. και αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε για το υπόλοιπο ποσό που του οφείλει η ΠΑΕ-ΟΦΗ.
Στο πρώην παίκτη του ΟΦΗ προτάθηκε διακανονισμός δόσεων των οφειλουμένων έως το τέλος του 2012.
Ο Γερμάνος μεσοεπιθετικός είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την συνεργασία που έχει με τα μέλη της Δ.Ε. και την ειλικρινή διάθεση που διέκρινε για να πάρει τα δεδουλευμένα χρήματά του.
Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής εκ μέρους όλη της οικογένειας του ΟΦΗ ευχαριστούν το Γερμανό ποδοσφαιριστή για την κατανόηση που δείχνει στις οικονομικές δυσκολίες της και του ζητάει συγνώμη για τις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιασθεί στην καταβολή των χρημάτων που δικαιούται».

«Δέχομαι οποιονδήποτε διακανονισμό»

Πέρα από τον Φάμπιαν Γκέρμπερ τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ ήρθαν σε συμφωνία και με τον Νίκο Γκουλή για το ποσό που του οφείλεται και φτάνει στις 13.500 ευρώ.

Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ όπου αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διεκδικούσε αυτά τα χρήματα μέσω προσφυγής συμφώνησε να του καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή 3.500 ευρώ στο λογαριασμό του και τα υπόλοιπα 10.000 ευρώ θα του δοθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ για την συμφωνία με τον Νίκο Γκουλή αναφέρεται :

\”Η Δ.Ε. της ΠΑΕ-ΟΦΗ ανακοινώνει ότι ήλθε σε συμφωνία με το προπονητή κ. Νίκο Γκουλή για την καταβολή των χρημάτων που δικαιούται.
Ο κ. Γκουλής στην επικοινωνία που είχε με τα μέλη της Δ.Ε. τους ξεκαθάρισε ότι αποδέχεται οποιαδήποτε μορφή διακανονισμού του προταθεί γιατί απλά ήταν είναι και παραμένει ΟΦΗ. Μοναδικός του στόχος είναι να βοηθήσει την ομάδα μας».
Προσπάθειες για να καμφθεί ο Μάουρερ
Σε ότι έχει να κάνει την περίπτωση του Ράινερ Μάουρερ οι αρχικές αντιρρήσεις του Γερμανού τεχνικού φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να κάπτονται σε ένα βαθμό και για να γίνει αυτό έχει συντελέσει ένας άνθρωπος «κλειδί» στην υπόθεση.
Πρόκειται για έναν πρώην ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ που γνωρίζει πολύ καλά τον πρώην τεχνικό της κρητικής ομάδας και με τον οποίο επικοινώνησε μαζί του για να τον πείσει να δεχθεί τον διακανωνισμό που του προτείνουν από την διοικούσα επιτροπή της κρητικής ΠΑΕ, και τον έπεισε να εξετάσει εκ νέου την πρόταση που του έχει γίνει από την διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ.

Άρχισαν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση

Πέρα από το κομμάτι των προσφυγών στον ΟΦΗ έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες που προβλέπονται για τον φάκελο αδειοδότησης της κρητικής ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΦΗ έφτασε την Πέμπτη η εγκύκλιος αδειοδότησης με όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ να ενημερώνονται πλήρως από τον υπεύθυνο αδειοδότησης της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο.

Την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ θα καταθέσει αίτηση χορήγησης αδείας και εμπιστευτικής συμφωνίας που θα συνοδεύεται από το ατνίστοιχο παράβολο που κοστίζει 4.000 ευρώ.

Master Plan τριετίας σε εφαρμογή

Την ίδια ώρα όπως ανακοινώθηκε από την διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ υπάρχει σε εξέλιξη ένα master plan για την επόμενη τριετία που θα βοηθήσει στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση των μελών της διοικούσας επιτροπής συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την εξυγίανση της ΠΑΕ ΟΦΗ μέσα στην επόμενη τριετία.

Για το θέμα αυτό ο προεδρεύων της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ δήλωσε στο επίσημο σαϊτ της ομάδας :

«Η Δ.Ε. έχει ξεκινήσει ένα muster plan, 3ετούς διάρκειας όπου θα αναδείξει τη βιωσιμότητα, την δυναμική και την προοπτική της ΠΑΕ-ΟΦΗ. Το master plan θα βοηθήσει το κομμάτι που αφορά την αδειοδότηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ για τη περίοδο 2012-2013. Ο σχεδιασμός του master plan προβλέπεται μέσα σε 15 ημέρες να έχει ολοκληρωθεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook