Στις 10  το πρωί της Τετάρτης, το Διοικητικό Συμβούλιο. του Εμπορικού συλλόγου συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Λιονή που της επιδόθηκε το παρακάτω υπόμνημα καθώς επίσης και η μελέτη του ΙΝΕΜΥ για τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των καταστημάτων

Παρατίθεται το ακριβές υπόμνημα που επιδόθηκε στην κ. Λιονή

Γιατί κλείνουμε:

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική περίοδο που δεν έχει προηγούμενο και για το ΕΜΠΟΡΙΟ.

Σ’ αυτή την περίοδο που οι αιτίες και τα προβλήματα έρχονται από αρκετά χρόνια πριν με μια στρεβλή ανάπτυξη, ένα αναξιόπιστο φορολογικό σύστημα (με συνεχείς αλλαγές νωρίτερα από τις εποχές του χρόνου) με ένα τραπεζικό σύστημα ανεύθυνο και ανέτοιμο για τις προκλήσεις , η συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και την σχεδόν ανεξέλεγκτη εγκατάσταση πολυεθνικών καταστημάτων καθιστούν «ΕΜΠΟΛΕΜΗ» την κατάσταση και εμάς σε ΜΑΧΗ. Σ’ αυτή την μάχη πρέπει να επανακαθοριστούν οι ρόλοι και οι προθέσεις όλων μας, αναζητούμε φιλίες δυνάμεις.

Πιστεύουμε ότι σ’ αυτή την ΜΑΧΗ για την χώρα, για τον τόπο μας, για την δουλειά μας, πρέπει όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας: Κυβέρνηση – Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Τοπική Αυτοδιοίκηση – Συνδικαλιστές – Συνάδελφοι έμποροι – καταναλωτές. Πρέπει και έχουμε αίσθηση ευθύνης.

ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΟΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ, ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ, ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ πρέπει να παραμεριστούν.

Ζητάμε ένα νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό για το Ρέθυμνο, για την Κρήτη. Σ’ αυτό το σχεδιασμό διεκδικούμε το ρόλο του Εμπορίου ανάλογο με τον αριθμό των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και της προσφοράς του κλάδου στην ανάπτυξη διαχρονικά του τόπου μας.

ΟΧΙ στην μετατροπή των εμπορικών δρόμων των πόλεων σε «νεκροταφεία» του μικρομεσαίου ελληνικού εμπορίου.
ΟΧΙ στο στέγνωμα της αγοράς από τις τράπεζες
ΟΧΙ στην φοροδιαφυγή του παρεμπορίου.
ΟΧΙ στην απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου.
ΟΧΙ στην άλωση της ελληνικής αγοράς από τους πολυεθνικούς ομίλους.
ΟΧΙ στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας».

Στο χθεσινό κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου για το 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων, η συντριπτική πλειοψηφία του Εμπορικού Κόσμου του Ρεθύμνου συμφώνησε να παραμείνει κλειστά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

• Στην λεωφόρο Κουντουριώτη ήταν κλειστά το 95%
• Στην λεωφόρο Εμμ. Πορτάλιου το 75%
• Στην οδό Τσουδερών το 100%
• Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως το 72%
• Στην οδό Αρκαδίου το 70%

και
• Στην οδό Ηγ. Γαβριήλ το 98%

Επίσης το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου φιλοξένησε τους Αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για την ετήσια Γενική τους Συνέλευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook