Ό,τι βρήκαν μπροστά τους προσπάθησαν να αρπάξουν οι δυο ιερόσυλοι που διέρρηξαν μια εκκλησία στη Βέροια. Εκτός από τη λειψανοθήκη με ένα μικρό οστό της Αγίας Ανυσίας, τα τάματα και τα χρήματα από το παγκάρι, πήραν ακόμη και τα… χαρτάκια που έγραφαν τα ονόματα τα οποία θα μνημονεύονταν με την παράδοση των πρόσφορων!

Οι άνδρες της Ασφαλείας έφτασαν εγκαίρως στον παλαιό ναό των Αγίων Αναργύρων, τη στιγμή που οι ιερόσυλοι έβγαιναν «φορτωμένοι» με τη λεία τους από την εκκλησία που είχαν διαρρήξει αφού εξουδετέρωσαν τον συναγερμό. Μάλιστα, ένα χρυσό δαχτυλίδι τους έπεσε χωρίς να το αντιληφθούν! Μόλις είδαν τους αστυνομικούς το έβαλαν στα πόδια και ο ένας κατάφερε να διαφύγει.

Ο δεύτερος, ένας 34χρονος Αλβανός, απείλησε με κατσαβίδι τον αστυνομικό που προσπάθησε να του βάλει χειροπέδες, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε. Πάνω του βρέθηκαν 160 ευρώ που είχε αρπάξει από το παγκάρι, ένα κινητό, διαρρηκτικά εργαλεία και επτά χαρτάκια με ονόματα νεκρών που επρόκειτο να μνημονευτούν! Όμως, ο συνεργός του που διέφυγε πήρε μαζί του πολλά χρυσά και ασημένια τάματα και μια μεταλλική θήκη με σμάλτινη διακόσμηση στην οποία φυλασσόταν το λείψανο της Αγίας Ανυσίας.

Δεκάδες  εκκλησιαστικά είδη και κειμήλια απροσδιόριστης αξίας που φύλαγε ένας 70χρονος στο σπίτι του στην περιοχή «Καζίνο» της Αγιάσου στη Λέσβο, έκαναν «φτερά» μετά την εισβολή άγνωστων διαρρηκτών οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την πολυήμερη απουσία του ιδιοκτήτη. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ερευνούν για να εντοπίσουν τους δράστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook