Με τα φέσια, βρίσκονται αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Νομού Ηρακλείου.

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει χτυπήματα και σε τουριστικά γραφεία του τα οποία συνεργάζονταν με τους τοπικούς επιχειρηματίες, αλλά επειδή δεν τα βγάζουν πέρα αναγκάζονται να κλείσουν. Ως αποτέλεσμα να αφήνουν χρέη στις επιχειρήσεις του νομού!

Το 2010 χαρακτηρίστηκε από τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία βέβαια δεν ξεκίνησαν πέρυσι, αλλά είναι φαινόμενο των τελευταίων τουλάχιστον τριών χρόνων.

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυτό το φαινόμενο και μάλιστα όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνει η οικονομική κρίση γίνεται εντονότερο. Κάθε χρόνο έχουμε τουριστικά γραφεία που πτωχεύουν και επομένως αδυνατούν να μας δώσουν τα χρήματα που μας χρωστούν. Δεν μας φτάνουν δηλαδή τα δικά μας προβλήματα, έχουμε κι αυτό στο κεφάλι μας. Βέβαια, όπου χτυπά η κρίση δεν φαίνεται να δείχνει έλεος. Γι\’ αυτό κι εμείς ευχόμαστε να σταματήσει εδώ αυτό το φαινόμενο και να μη συνεχιστεί και στην επόμενη τουριστική σεζόν, ώστε να μπορέσουμε να ανασάνουμε λίγο», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Γραφείων και Διαμερισμάτων «Filoxenia», Μανόλης Χατζάκης.

Ξενοδοχεία

Τα περιστατικά αυτά «χτυπούν» κυρίως τους ιδιοκτήτες με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και λιγότερα τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία.

«Εμείς δυστυχώς είμαστε ανοχύρωτοι. Δηλαδή δεν έχουμε τη δύναμη που έχει ένας μεγάλος ξενοδόχος για να διεκδικήσει τα χρήματά του. Άλλωστε στα ξενοδοχεία είναι συνήθως μεγαλύτερο το χρέος, οπότε ο επιχειρηματίας θα μπει στη διαδικασία για να το διεκδικήσει. Όταν όμως το χρέος είναι μικρό και ο καθένας επιχειρηματίας ψάχνει μεμονωμένα να βρει το δίκιο του, τότε δυσκολεύουν τα πράγματα», συνεχίζει ο ίδιος.

Ωστόσο, το συνολικό χρέος στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων δεν είναι ακόμη γνωστό, καθώς πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία μίας δικαστικής διαμάχης, η οποία ενδέχεται να είναι χρονοβόρα, αλλά και να τους κοστίσει κι άλλα χρήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να δώσουν τη δεδομένη χρονική περίοδο.

«Δυστυχώς τα μέλη μας δεν μας αναφέρουν τα ακριβή ποσά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν κάνουν καν τον κόπο να μας πουν γι\’ αυτά τα περιστατικά, αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχουν. Γι\’ αυτό δεν έχουμε μία σαφή εικόνα», εξηγεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook