Με το συμβολικό ποσό του 1€ τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών επικύρηξαν τους τρεις εκπροσώπους της Τρόικας στη χώρα μας, προκειμένου να δείξουν για ακόμα μία φορά την αντίθεσή τους στις απαιτήσεις τους.

Μάλιστα σε επιστολή προς τους εκπροσώπους της Τρόικας αναφέρει τα εξής:

"Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ

Κύριοι,

Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.

Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.

Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.

Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.

Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ."

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ προς τους αστυνομικούς

"Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Όταν οι «τροϊκανοί» οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στο εκτελεστικό απόσπασμα, απαιτώντας ανερυθρίαστα να τους πει κι ευχαριστώ για τις «υπηρεσίες» τους, το συνδικαλιστικό μας κίνημα υψώνει φωνή διαμαρτυρίας, διατρανώνοντας τη βούλησή του να μην υποκύψει στα καταστροφικά τους σχέδια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα Αστυνομικό και τον διαβεβαιώνει ότι αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τις προκλήσεις των «τροϊκανών» και των εγχώριων υποστηρικτών τους. Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, αλλά δεν έλαβαν το μήνυμα...

Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, όπου λαμβάνονται αποφάσεις ολοκληρωτικού χαρακτήρα και φασιστικής έμπνευσης, η Ομοσπονδία μας αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα της, διεκδικώντας πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε σε θέση να αποδείξουμε τι σημαίνει απεργία στο χώρο μας... Ως θεματοφύλακες των νόμων για την τήρηση απολύτως των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, του χρόνου εργασίας, των κανονισμών λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών, για την απεμπλοκή από τα πάρεργα κλπ, βάζουμε φρένο στην απαξίωσή μας και λέμε ως εδώ με την κοροϊδία των συμπολιτών μας. Ο Έλληνας είναι ανεπίτρεπτο για το αγαθό της ασφάλειας να πληρώνει χαράτσι και σε σεκιούριτι!

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλων των Ελλήνων Αστυνομικών. Δώστε το δικό σας «παρών», στο αγωνιστικό μέτωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ιστορίας.
Για μια Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία των Ελλήνων Πολιτών και όχι στην υπηρεσία των υπονομευτών των ελπίδων μας! Η ΕΛ.ΑΣ. ούτε υπήρξε, ούτε θα γίνει σώμα Πραιτοριανών!
Είμαστε κι εμείς Λαός, φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Στον «οικονομικό πόλεμο» που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με «πόλεμο». Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Σήμερα πορεία, αύριο απεργία», που βροντοφωνάξαμε όλοι μαζί εκατοντάδες φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Οι καιροί ου μενετοί!"