Νέα έντονη κακοκαιρία αναμένεται σήμερα στην Ιαπωνία, όπου σημειώθηκαν φέτος ιδιαίτερα σφοδρές χιονοπτώσεις που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 83 ανθρώπους.

Περίπου 60 εκατοστά χιονιού αναμένεται ότι θα πέσουν μέσα σε 24 ώρες ενώ το χιόνι έχει ήδη σχηματίσει στρώμα που σε ορισμένα σημεία φτάνει σε ύψος πολλών μέτρων και καλύπτει ήδη τα εδάφη του βόρειου νησιού Χοκάιντο, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι βόρειες περιοχές του νησιού Χονσού, μερικές ζώνες του οποίου καταστράφηκαν από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, θα πληγούν επίσης από τις χιονοπτώσεις.

Από τα πρώτα χιόνια του Νοεμβρίου, 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα προσπαθώντας να καθαρίσουν το χιόνι που κάλυπτε τις στέγες των σπιτιών τους ή κάνοντας εκχιονισμό δρόμων, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών.

Άλλοι άνθρωποι, 15 συνολικά, έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από ποσότητες χιονιού που έπεσε ξαφνικά από κτίρια στα οποία είχε συγκεντρωθεί, και τέσσερις σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες στοίχισαν τη ζωή σε άλλους τέσσερις ανθρώπους, πρόσθεσε η Υπηρεσία Διαχείρισης καταστροφών, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή αιτία των θανάτων αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook