Η διεθνής κοινότητα δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί την «σφαγή» στη Συρία χωρίς να αναλαμβάνει δράση. τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από την Ουάσινγκτον.

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους Σύρους να σκοτώνονται κάθε μέρα» και η διεθνής κοινότητα να μην αναλαμβάνει δράση, τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνάντηση στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον με θέμα την διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία.

Την Τετάρτη, η Τουρκία ανακοίνωσε πως θα επιμείνει στην οργάνωση «χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση» μιας διεθνούς διάσκεψης με τους τοπικούς και διεθνείς εταίρους για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Την πρόταση αυτή υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, που ελπίζουν στην δημιουργία μιας «ομάδας φίλων της Συρίας». Ο Νταβούτογλου θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον για το συριακό ζήτημα.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διεθνή πλατφόρμα, αν τα Ηνωμένα Έθνη δεν δράσουν, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον συριακό λαό και την αντίθεσή μας σε αυτήν την αιματοχυσία, αυτήν την σφαγή», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, χωρίς να διευκρινίσει το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η διάσκεψη.

«Τα καθεστώτα του Μουμπάρακ, του Μπεν Αλι, του Καντάφι, του Σαντάμ και αυτό του Άσαντ είναι όλα καθεστώτα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί την δεκαετία του \’90, όπως (τα καθεστώτα) του Τσαουσέσκου και του Μιλόσεβιτς», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook