Την εκτίμηση ότι οι νέες δεσμεύσεις της χώρας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν θα φέρουν το δημόσιο χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα φέρεται να εξέφρασε, από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε είπε ότι με τα υφιστάμενα σχέδια η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020» δήλωσε στο Reuters βουλευτής του συντηρητικού κόμματος.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι με τα σημερινά σχέδια η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της στο 136% του ΑΕΠ το 2020.

Για τις «ανεξέλεγκτες συνέπειες» που θα έχει μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας φέρεται να προειδοποίησε, εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας της.

Σύμφωνα με πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, η κυρία Μέρκελ υποστήριξε πως θα είναι επικίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο Κλάους Ερνστ, επικεφαλής του αριστερού κόμματος, δήλωσε πως το γερμανικό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 27 Φεβρουαρίου, με θέμα την έγκριση του ελληνικού πακέτου διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε στον Πορτογάλο ομόλογό του, στο περιθώριο του χθεσινού Eurogroup, ότι η κυβέρνησή του ήταν προετοιμασμένη να προσαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας, μόλις ληφθούν οι βασικές αποφάσεις για την ελληνική κατάσταση.

Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος επισημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης για το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας. Και όταν προέρχονται από τη Γερμανία, το πιο ισχυρό κράτος-μέλος της ευρωζώνης, τότε τα σχόλια έχουν επιπλέον βαρύτητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook